La Diputació de Castelló ratifica el seu compromis amb el patrimoni històric provincial

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ratifica el seu compromís amb el patrimoni històric provincial mitjançant el lliurament de set peces restaurades als municipis en el que queda de 2017. Mitjançant aquest treball del Servei de Restauració del Govern Provincial es possibilita la recuperació de l’esplendor de peces emblemàtiques del patrimoni dels municipis de Castelló, enriquint per tant els seus recursos i possibilitats culturals i turístiques.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “estem compromesos amb el manteniment, la recuperació i divulgació del patrimoni històric dels pobles no només per la seva importància cultural sinó perquè aquesta recuperació suposa millorar les oportunitats turístiques i de dinamització dels nostres pobles “. +

En aquest sentit, Sales ha fet èmfasi en “la convicció d’aquest Govern Provincial que cada un dels 135 municipis de Castelló té, almenys, una joia patrimonial per la qual val la pena la seva visita i coneixement. La nostra feina és ajudar als ajuntaments i veïns a recuperar aquestes peces, posar-les en valor i difondre el seu contingut al servei de generar oportunitats als pobles “.

Set lliuraments programades fins a finals d’any
L’intens treball del Servei de Restauració de la Diputació es traduirà en que pugui lliurar set obres als municipis durant les pròximes dates i fins a final d’any.
Així, el proper 11 de novembre està programada el lliurament del guió processional de la Mare de Déu dels Desemparats en l’Església Nostra Senyora dels Desemparats de la Vall d’Uixó. Aquest mateix dia es farà entrega de l’escultura de Sant Agustí de la Parròquia Sant Bartomeu d’Alfondeguilla totalment recuperada. El 17 de novembre serà la data en què la Diputació lliuri a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer de l’Església de l’Assumpció d’Onda l’escultura restaurada de Sant Vicent Ferrer. Dimecres, 22 de novembre la Diputació farà lliurament de la restauració de la Capella portàtil Sant Antoni de Pàdua pertanyent a l’Església Immaculada Concepció de Sot de Ferrer, i per aquestes mateixes dates farà lliurament de fons documentals de la Basílica del Lledó de Castelló restaurats . El dia 29 de novembre és la data prevista per al lliurament a Vall d’Alva de la recuperació del Crist Crucificat de l’Església de Sant Joan Baptista. Finalment, el 5 de desembre serà la data en la qual la Diputació lliuri al municipi de Sant Joan de Moró la imatge d’Inmaculada Concepció pertanyent a l’Església de Sant Joan Baptista.

Divulgació del patrimoni, eix estratègic de la Diputació
La Diputació de Castelló ha consolidat la divulgació del patromonio com un dels eixos estratègics de la seva gestió, el que el portarà a invertir el 2017 més de 16,9 milions d’euros.
“És vital invertir en la recuperació i divulgació del nostre patrimoni paisatgístic, immaterial i, com succeeix en aquest cas, cultural i històric per a no deixar escapar cap oportunitat i que la nostra història sigui un motor de desenvolupament i un motiu d’orgull per als nostres pobles i tots els castellonencs “, ha conclòs el vicepresident.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: