Marta Barrachina sol·licita al president de la Diputació de Castelló que defineixi el pla d’ajuts als ajuntaments per atendre els refugiats

El Partit Popular de Castelló, a través de la seva presidenta provincial i diputada a la Diputació Provincial, Marta Barrachina, ha sol·licitat una reunió amb el president de la institució, José Martí, a fi de conèixer els criteris del repartiment de les ajudes entre els refugiats i el suport als consistoris que a primera línia estan acollint els damnificats.

“Hem de garantir la màxima solidaritat als que ho han perdut tot i auxiliar els ajuntaments que estan atenent amb els seus recursos propis la millor cobertura de ciutadans que fugen del terror de les bombes”. I en aquest escenari, considera la presidenta provincial del PPCS i diputada provincial, “volem conèixer quines condicions ha establert l’esquerra a Diputació per auxiliar els qui en aquests moments demanen ajuda”.

De moment, PSOE i Compromís van decidir rebutjar al ple del març passat la proposta del PP de crear un fons a Diputació amb una injecció econòmica d’1,5 milions per ajudar les víctimes ucraïneses. La iniciativa va ser vetada pels dos partits que van reduir a una ínfima part la quantia. Només 200.000 euros per afrontar les despeses que reclama una cobertura assistencial, social i sanitària “i que des del PP hem considerat escassa”, recorda la presidenta del PPCS. Sobretot, tenint en compte que tots dos partits han previst una despesa de 277.000 euros a publicitar activitats culturals per a aquest exercici.

Presa la decisió, Marta Barrachina sol·licita al president de la institució una reunió “perquè volem conèixer el detall de les accions que pretenen emprendre els socis de govern per recolzar els que estan recorrent als seus fons, de vegades molt limitats, per poder ajudar”. Perquè es dóna la circumstància, explica la presidenta provincial del PPCS i diputada provincial, “que hi ha molts pobles de l’interior de Castelló, com és el cas de Torrechiva, Caudiel o el Toro, que amb un pressupost mínim han acollit desenes de famílies i la seva cobertura, assistència i assessorament requereix un suport econòmic urgent que Diputació no pot ignorar”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: