Marta Barrachina se suma a la protesta de les forces i cossos de seguretat perquè la reforma del Govern desprotegeix els agents

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha donat suport avui a la protesta que els representants de les Forces i Cossos de Seguretat han convocat avui a Castelló, igual que al conjunt d’Espanya, per clamar en contra de la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana que està promovent el Govern de Pedro Sánchez, i que a la pràctica suposa la desprotecció dels agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i policies locals.

“La llei mai no pot convertir en vulnerable els que exposen la seva vida per protegir la nostra. Avui reivindiquem els seus drets, que són els de tots els ciutadans. Necessitem una llei que sigui garant i justa a l’hora de protegir els que ens protegeixen cada dia, fins i tot arriscant la seva vida pel conjunt dels ciutadans”, ha subratllat Marta Barrachina, que ha encapçalat una delegació del Partit Popular de la qual també formaven parteix el secretari general Salvador Aguilella, i la presidenta del Partit Popular de la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco, així com el regidor Popular responsable del Grau, Vicente Guillamón.

Així ho ha defensat la líder provincial del PPCS qui ha conversat amb representants dels diferents col·lectius de seguretat, tant estatals com autonòmics i locals, que avui s’han donat cita davant de la Subdelegació del Govern per reclamar del Govern de Pedro Sánchez una llei de Seguretat Ciutadana “segura per als que ens protegeixen”. En aquest sentit, ha recordat que el president del Partit Popular, Pablo Casado, ja ha anunciat que portarà la reforma de la llei davant del Tribunal Constitucional i que la derogarà quan assumeixi les responsabilitats al capdavant del Govern espanyol.

La presidenta provincial del Partit Popular ha afirmat que “la reforma d’aquesta llei arriba just al pitjor moment, quan la xifra de delictes ha crescut un 20% al conjunt de la província, segons les dades oficials del Ministeri de l’Interior entre gener i setembre de 2021 respecte al mateix període de l’any 2020, i quan a Castelló la delinqüència s’ha incrementat fins i tot un 30%, també a la Vall s’han incrementat un 29%, a Benicarló un 23,7%, a Vila-real un 14% oa Vinaròs un 8,6%, havent multiplicat els robatoris amb violència o les baralles tumultuàries, “situacions que són molt preocupants i que reclamen l’interès dels castellonencs”. Sense anar més lluny, els últims dies ha estat notícia l’apunyalament d’una noia quan es disposava a entrar al portal del domicili o la baralla multitudinària amb dos detinguts dissabte passat, a la capital de la Plana.

“Calen agents, i que els que hi ha, estiguin ben protegits per poder complir amb les seves funcions en les millors condicions, com a autoritat que són. La reforma, tal com ha explicat Marta Barrachina, “és un despropòsit que converteix en vulnerables a aquells professionals que vetllen pels nostres drets.” Tal és així que “permeten gravar els agents en les seves actuacions policials, donen llum verda a manifestacions no previstes ni avisades, canvien les condicions en la identificació de persones, desprotegint els agents, així com atorguen presumpció de veracitat als agents en la tramitació d’un atestat policial”.

Circumstàncies que han mobilitzat tots els professionals de la seguretat ciutadana i policies locals i autonòmiques de tot Espanya en una protesta en què reclamen, així mateix, suspendre les limitacions en material antiavalots per actuar en disturbis greus.

“El PSOE ha equivocat els rols. Converteix en víctimes els agressors i els que ens defensen en botxins. Posa el punt de mira als agents quan en realitat el que hauria de fer és reforçar els seus drets per garantir la seguretat de tots els ciutadans”. Des del PPCS, ha conclòs Marta Barrachina, estarem recolzant tots aquests professionals que treballen per la nostra seguretat i benestar. Perquè són ells els garants d’un estat de dret que el PSOE pretén desmantellar atemptant contra els qui vetllen per la nostra seguretat”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: