Marta Barrachina proposa al PSOE un fons que garanteixi als ajuntaments l’execució d’obres malgrat l’augment del 35% dels costos

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, proposa a l’equip de govern socialista de la Diputació un fons que garanteixi als ajuntaments l’execució d’obres malgrat l’augment del 35% dels costos. “La Diputació de Castelló ha d’actuar immediatament perquè obres necessàries per als castellonencs no es quedin aturades i abandonades”, afirma Barrachina.

“Pel Partit Popular és una prioritat que la província i, sobretot, els pobles més petits no es frenin per una inflació a l’11,7% i les matèries primeres pels núvols”, subratlla Marta Barrachina. Per això, la líder del PP a la província de Castelló reivindica que la Diputació “ha de ser sensible amb els problemes econòmics a què els ajuntaments han de fer front per executar les obres com a conseqüència de l’increment de la inflació i l’augment del cost de els materials un 35%”. “És una qüestió que afecta de forma directa els veïns, que són els que pateixen la manca de serveis o infraestructures bàsics per al seu dia a dia, més si és possible si es tracta de municipis de l’interior de la província”, recorda Marta Barrachina.

“El PP estarà al costat dels ajuntaments i dels veïns per ajudar-los i, per això, hem presentat una iniciativa a Diputació per demanar a la institució els fons suficients per garantir que aquest increment del 35% dels costos en projectes subjectes al Pla 135, avui Plan Avanza, no es repercuteixi als municipis i ho assumeixi íntegrament la Diputació”, explica la líder provincial del PPCS.

“L’augment dels costos i les primeres matèries no pot acabar provocant la paralització de les obres. Volem una província activa, en moviment i amb futur, no un territori noquejat per la pujada insuportable dels preus. I, per això, la Diputació ha de ser capaç de respondre aquest nou escenari amb propostes útils, com les que presenta el PP amb el desig d’ajudar la província”, indica Barrachina.

A més, la petició que formula la presidenta provincial del PP de Castelló i diputada, Marta Barrachina, planteja l’activació d’un pla d’acció industrial per part de la Generalitat Valenciana per enfortir i donar suport als sectors industrials amb més grau d’afecció per la falta de primeres matèries i l’increment dels costos. Així mateix, el PP exigeix ​​al Govern d’Espanya una revisió dels preus per facilitar a les empreses de construcció unes tarifes de mercat, de manera que el contractista pugui fer un reequilibri financer dels expedients oberts i avançar.

“La bateria d’accions que presenta el PP vol garantir les mateixes oportunitats i el desenvolupament per al conjunt de la província. Estem convençuts que no només es pot sinó que cal ajudar a qui demana auxili. Nosaltres estem preparats per fer-ho possible”, conclou la presidenta provincial del PP de Castelló i diputada.

Informació i Foto: PP Castello

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: