Marta Barrachina: “La col·laboració conjunta entre la Diputació de Castelló i el Port és una aliança estratègica destinada a impulsar el desenvolupament sostenible de la nostra província de manera efectiva”

“Ens trobem en un moment crucial de la nostra història, on la defensa del medi ambient i la descarbonització s’erigeixen com a còmplices que van de bracet”. Així s’ha expressat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, durant la seua intervenció en la 1a Jornada d’Economia i Sostenibilitat sobre Descarbonització dels Ports i el Sector Logístic, jornada organitzada per la Fundació PortCastelló i l’Autoritat Portuària de Castelló, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i Iberdrola, i que ha tingut lloc a la Sala El Grau del Moll de Costa del Port de Castelló.

La iniciativa ha congregat a prop de 20 experts en sostenibilitat i representants de totes les baules de la cadena logística com a transportistes, ports, canals, operadors logístics i carregadors. En la trobada, els assistents han tingut l’oportunitat de debatre sobre el foment de la utilització de les energies renovables en l’entorn marítim i portuari i la reducció de les emissions relacionades amb l’activitat portuària mitjançant el foment de l’ús de combustibles alternatius baixos o lliures d’emissions contaminants.

En la trobada també s’ha reflexionat sobre les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat. En aquest sentit, com ha indicat la primera presidenta de la Diputació, “en aquests temps replets de canvis i incertesa, les organitzacions, empreses i institucions, amb valentia, esforç incansable i determinació, hem d’adoptar mesures de responsabilitat ambiental i descarbonització, traçant una senda cap a l’equitat ecològica i el compromís de tots”.

Marta Barrachina ha posat en valor la importància del port com a motor econòmic i empresària essencial per a la província de Castelló, “però també som conscients que l’activitat portuària i logística tenen un impacte ambiental continu”. És per això que “hem d’emprendre un camí comú, conjunt i unit cap a la descarbonització, una transició cap a un model més sostenible i respectuós amb el medi ambient”, ha afegit la presidenta de la Diputació.

En aquest sentit, la màxima representant de la institució provincial ha incidit en la importància de la col·laboració conjunta entre la Diputació de Castelló i el Port, considerant-la “una aliança estratègica destinada a impulsar el desenvolupament sostenible de la nostra província de manera efectiva”.

Com ha continuat Marta Barrachina, “treballant de la mà, unim esforços i recursos per a construir un futur en el qual l’economia i la sostenibilitat vagen de bracet”. I és que, si bé la Diputació aporta la seua visió de gestió responsable del territori i el seu compromís amb la província, el Port per la seua part aporta la seua experiència en la logística i la seua capacitat de ser un motor econòmic d’avantguarda. Així, “junts, tracem un horitzó de prosperitat que equilibra el creixement industrial amb la preservació de l’entorn natural, assegurant que cada pas que donem en aquest viatge, siga un pas cap a un futur més brillant i amb més oportunitats per als 135 municipis de la nostra província”, ha afegit Marta Barrachina, qui ha conclòs incidint en què “la Diputació de Castelló és un exemple inspirador de servei públic que continuarà fent passos ferms en el seu compromís amb el benestar, el creixement i el lideratge de la nostra benvolguda província”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: