Marta Barrachina exigeix celeritat en les ajudes per a la ceràmica

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, exigeix celeritat en les ajudes per a la ceràmica i alerta que l’esborrany publicat pel Ministeri amb els criteris d’accés recull que el termini de resolució per part del Govern es prolonga fins a abril del 2024.

“La província de Castelló no pot esperar que el Govern de Sánchez resolgui les ajudes fins a l’abril del 2024. Les ajudes han de ser directes, urgents i suficients perquè es pugui aturar la destrucció d’ocupació. Més de 13.000 treballadors són a ERTE i més de 1.000 ja han perdut la feina en un ERO a la província de Castelló, per la qual cosa és impossible d’entendre que el PSOE segueixi sense reaccionar mentre la situació empitjora dia rere dia per a milers de treballadors de la nostra província”, lamenta Marta Barrachina.

“El Govern de Sánchez va anunciar ajudes fa tres mesos, encara no ha arribat ni un euro i el pitjor és que a l’esborrany que ha publicat el Ministeri el termini de resolució es prolonga fins a l’abril del 2024. A més, els criteris d’accés a les ajudes anunciades són pràcticament impossibles de complir per les empreses, la quantia és mínima i l’esborrany segueix sense incloure el sector de fregides i esmalts”, indica la líder provincial del PP de Castelló.

“El Govern de Sánchez segueix sense entendre que el sector ceràmic és la locomotora d´ocupació de la província, ja que suposa un 13% del PIB de la Comunitat Valenciana i el 23% del de la província de Castelló”, recorda Barrachina. “Les exportacions estan caient en volum a un ritme de dos dígits, gran part de la producció està aturada i la gravetat es va incrementant cada dia que passa”, afegeix.

“És un moment molt més que complicat, la viabilitat de moltes empreses està en joc i amb elles el futur de milers de famílies de la província. Les ajudes que demana la ceràmica segueixen sense arribar mentre que en altres països competidors els seus governs sí que atenen la indústria, per la qual cosa la pèrdua de competitivitat de les nostres empreses és molt preocupant”, descriu la líder provincial del PP.

“Al PP seguim treballant diàriament perquè el Govern de Sánchez atengui el sector ceràmic. La nostra demanda és que els ajuts siguin directes i que siguin els màxims que permet la Unió Europea de fins a 150 milions d’euros per empresa”, indica Marta Barrachina.

“El present i el futur de la nostra província està en joc i trucarem a totes les portes que sigui necessari perquè el Govern d’Espanya no doni de banda una indústria que sempre ha estat sinònim d’ocupació, riquesa i prosperitat. És de justícia ajudar un sector que és un pilar fonamental per a l’ocupació a Castelló ia la Comunitat Valenciana”, conclou la presidenta provincial del PP, Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: