Marta Barrachina exigeix al Govern de Sánchez que doni els ajuts màxims de fins a 150 milions per empresa ceràmica que permet la Unió Europea

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, exigeix ​​al Govern de Sánchez que doni els ajuts màxims de fins a 150 milions d’euros per empresa ceràmica que permet la Unió Europea des de divendres passat, quan es va publicar la segona modificació al Marco Temporal dAjudes dEstat.

La Comissió Europea ha adoptat una nova modificació del Marc Temporal d’Ajuts d’Estat mitjançant la qual es permet als estats membres continuar fent ús de la flexibilitat prevista a les normes sobre ajuts estatals per donar suport a l’economia en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna i per fer front als elevats preus del gas a la Unió Europea. La modificació augmenta la flexibilitat i les possibilitats de suport per part dels governs per a les empreses afectades per l’augment dels costos de l’energia, amb una sèrie de salvaguardes.

La presidenta provincial del PP alerta de la urgència que el Govern del PSOE reaccioni “d’una vegada per totes” perquè la indústria de Castelló pugui competir en les mateixes condicions que altres productors europeus com Itàlia. “La indústria ceràmica de Castelló corre el risc de quedar-se a la cua d´Europa i que es perdin milers de llocs de treball”, adverteix Barrachina.

“El sector ceràmic de la província de Castelló, de la mateixa manera que altres que també estan patint la pujada del preu del gas, poden ser recolzats pels respectius governs amb fins a 150 milions d’euros per empresa. Sánchez no pot estar més temps de braços plegats perquè cada dia que passa el sector ceràmic de la província de Castelló s’apaga i milers de llocs de treball depenen d’aquesta indústria”, explica la líder provincial del PP.

“Fins ara el Govern del PSOE no ha fet els deures, no ha escoltat el sector ceràmic i no ha posat a la seva disposició els ajuts urgents que sí que han aprovat altres països com Itàlia perquè els llocs de treball i la generació de riquesa i ocupació no es vegi compromesa per la crisi de preus del gas”, explica Barrachina.

“Si Sánchez continua mirant cap a una altra banda, la indústria ceràmica de la qual depenen 17.000 llocs de treball directes i d’altres indirectes continuarà sumant tancaments i ERTE. El PP exigeix ​​al Govern que atengui la província de Castelló, que no abandoni els castellonencs i que faci el mateix que estan fent altres països com Itàlia. El president Feijóo coneix la realitat de la ceràmica de Castelló, ha alçat la veu per la indústria, però Sánchez l’únic que ha aprovat són pegats que no han servit de res”, lamenta.

“La ceràmica de Castelló corre el risc de quedar-se al furgó de cua d’Europa. Els països europeus que tenen Governs que sí que creuen i defensen la indústria compten amb mesures que sí que ajuden les empreses en aquests moments complexos, lamentablement el Govern de Sánchez ni està ni se li espera”, indica la presidenta provincial del PP.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: