Marta Barrachina exigeix a Sánchez ajudes per a una indústria ceràmica que ja té el 70% de treballadors afectats per ERTE

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, exigeix a Sánchez ajuts per a una indústria ceràmica que ja té el 70% de treballadors afectats per ERTE. Tot i que no és possible saber dels ERTE aprovats quants estan en execució ni tampoc quantes empreses han presentat diversos expedients en un determinat període, les últimes dades mostren que la situació per la qual travessa el sector ceràmic de la província empitjora dia a dia davant de l’abandonament total del Govern socialista de Sánchez.

El 2022 es van presentar 97 ERTE afectant 11.687 llocs de treball. Des de l’1 de gener al 27 de març han estat 11 ERTE més amb 568 afectats. “Els ERTE s’estan convertint en ERO, ja se n’han aprovat 12 que afecten 673 treballadors”, informa la líder provincial del PP.

La presidenta provincial del PP, Marta Barrachina, lamenta que “ni la proximitat de les eleccions estigui fent reaccionar el Govern de Sánchez perquè d’una vegada per totes arribin les ajudes directes que necessita la indústria perquè l’ocupació sobrevisqui”.

“A prop del 70% de les ocupacions del sector ceràmic està afectat per ERTE, que podrien ser menys costosos per a les empreses i més beneficiosos per als treballadors si el PSOE almenys s’hagués dignat a activar el mecanisme RED, però aquesta petició tampoc no ha estat atesa pel Govern”, explica Marta Barrachina.

“Des del PP insistim. La indústria necessita ajuts contundents i urgents. Al mateix nivell que altres estats membres com Itàlia, que és el seu principal competidor”, exigeix Marta Barrachina.

La líder provincial del PP subratlla que “és crucial que el PSOE de la província augmenti una vegada per totes la veu davant del seu cap Sánchez perquè el sector fabricant de rajoles i rajoles ceràmiques representa el 21,2% del total de l’ocupació de la província de Castelló i el 14,3% de locupació industrial de la Comunitat Valenciana”.

“L’activitat de la indústria ceràmica genera més de 70.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts, cosa que significa el 2,5% de l’ocupació industrial d’Espanya. Com és possible que el PSOE segueixi sense reaccionar a la crida d’auxili de la ceràmica malgrat la importància crucial que té?”, es demana la líder provincial del PP de Castelló.

“Cal que el Govern habiliti urgentment mesures de més abast que donin suport a la indústria i li permetin mantenir la seva activitat i ocupació, i recuperar la seva competitivitat. La preocupació creix dia a dia a causa de la manca d’ajuts urgents i d’abast perquè el deteriorament econòmic de les empreses s’està prolongat massa en el temps amb repercussions irreparables”, indica Marta Barrachina. “El finançament no és la solució calen ajudes directes”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: