Marta Barrachina es reuneix amb Afanias “per a anar de la mà de qui més ens necessita i dignificar la gran labor que fan per a les famílies”

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, es reuneix amb Afanias “per a anar de la mà de qui més ens necessita i dignificar la gran labor que fan per a les famílies”. Per a la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, “l’àrea social és un dels pilars fonamentals del govern provincial i ha de continuar sent l’alma mater de la casa de tots, sense cap distinció”.

És per això que l’agenda programada durant les primeres setmanes després d’assumir el càrrec com a presidenta de la Diputació ha tingut un gran caràcter social, com el cas de la reunió que la presidenta, Marta Barrachina, ha mantingut amb l’Associació de familiars amb xiquets i adults amb diversitat funcional intel·lectual i diversitat funcional física (Afanias).

Després de la trobada amb el president d’Afanias, Héctor Redó; el gerent, Francisco Gil, i el secretari de l’Associació, José Ramón Llopis, la màxima representant de la institució provincial ha indicat que “el benestar de les persones és una de les nostres prioritats i hem d’anar de la mà amb l’entitat perquè arriben els recursos requerits i atendre les famílies que més el necessiten”. “El principal objectiu és treballar per a dignificar al màxim l’atenció”, afig.

En aqueixa línia, la Diputació de Castelló “ha de treballar perquè l’ajuda als més vulnerables arribe, per la qual cosa farem d’altaveu davant la Generalitat Valenciana per a sol·licitar totes les necessitats requerides i que són de la seua competència i garantir així una assistència de qualitat”.

“Voluntat política i noves prioritats”

“Cal reorientar la despesa pública per a atendre les famílies que més el necessiten. És qüestió de voluntat política i de fixar noves prioritats. La Diputació pot i deu ajudar als més vulnerables i, sobretot, ha de sol·licitar a la resta d’administracions que complisquen amb els seus compromisos i que no aboque als més vulnerables i a les seues famílies a una assistència que no siga de qualitat”, explica la presidenta.

“Més de 400 famílies es beneficien directament de l’atenció que s’ofereix en els diferents recursos que presta Afanias a la província de Castelló. Una atenció que permet l’adaptació, millora, cura o integració de les persones que necessiten d’aquests serveis”, ha ressaltat Marta Barrachina.

“La Diputació atendrà les necessitats de l’associació en tot allò que siga de la seua competència”, ha subratllat la presidenta, com pot ser actuacions en l’estructura del Complex Soci Educatiu de Penyeta Roja. En aquest sentit, recordar que la Diputació de Castelló va acordar la cessió de l’ús d’aquest immoble a l’Associació Afanias Castelló en el 2018 i per a un període de trenta anys.

Mitjançant aqueix conveni, l’associació ha de presentar una memòria cada tres anys relativa a l’estat de l’edifici per a, d’aquesta manera, valorar l’evolució de les patologies i la implementació d’un pla de manteniment “per a així la Diputació poder actuar i solucionar com més prompte millor les possibles deficiències que es detecten”, ha informat la presidenta, Marta Barrachina.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: