Marta Barrachina aposta per revertir “el col·lapse sanitari” a la província de Castelló amb inversió i incentius als professionals

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, aposta per revertir el col·lapse sanitari a la província amb inversió i incentius als professionals. Barrachina lamenta que el PSOE no hagi estat capaç d’oferir encara cap solució a la manca de mitjans i personal a la província de Castelló i subratlla que el PP tindrà com a prioritat la recuperació d’una atenció sanitària de qualitat, tal com mereixen els castellonencs.

“Cal posar en marxa ja la normativa per poder cobrir les places de difícil cobertura amb incentius especials perquè no ens quedem sense especialistes, com està passant a l’Hospital Comarcal de Vinaròs”, indica Barrachina. La presidenta provincial del PP de Castelló insisteix en la necessitat de “treballar i gestionar de manera eficaç els recursos” per frenar el desmantellament i les dificultats que està patint l’Hospital Comarcal de Vinaròs, “que segueix patint la ineficàcia de la Conselleria de Sanitat per a cobrir els llocs de difícil cobertura”, indica.

En aquest sentit, cal recordar que tots els sindicats presents a la mesa sectorial de Sanitat han rebutjat l’esborrany del decret de difícil cobertura que ha presentat la Conselleria de Sanitat per pal·liar el dèficit de personal que existeix en àrees de salut de la Comunitat Valenciana com és el cas de l’Hospital Comarcal de Vinaròs.
Davant la mala gestió del PSOE, la presidenta provincial del PP de Castelló explica que “el PPCV impulsarà una gran transformació de la sanitat al conjunt de la Comunitat Valenciana”. Com a exemple, Barrachina explica que el PP escometrà una reforma integral de l’Hospital General de Castelló perquè torni a ser un hospital de referència com ja ho són la Fe a València i l’Hospital General d’Alacant.

“El Partit Popular es proposa posar fi a les retallades sanitàries i recuperar els serveis que s’han deixat de prestar a hospitals com el Comarcal de Vinaròs, on als mesos d’estiu la pressió hospitalària es dispara”, subratlla Marta Barrachina. “Volem que l’Hospital Comarcal de Vinaròs pugui continuar garantint la prestació de serveis a tots els ciutadans, més si és possible en els mesos d’estiu, quan aquest hospital dóna cobertura al voltant de 300.000 persones davant de les 90.000 habituals, és a dir el triple” , explica la presidenta provincial del PPCS.

“El Partit Popular de la província de Castelló ja va plantejar fa setmanes l´elaboració immediata d´un pla específic per estimular la incorporació de professionals a les places de difícil cobertura al´Hospital Comarcal de Vinaròs així com la creació d´una comissió especial de seguiment de la situació del centre hospitalari, però la Conselleria de Sanitat segueix sense prendre cartes en un assumpte que ha de ser primordial”, adverteix Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló recorda que l’Hospital Comarcal de Vinaròs ja fa diverses setmanes que no té dermatòlegs i que els mateixos sanitaris van denunciar fa més d’un mes que la situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) és crítica a causa de la falta de facultatius especialistes en Medicina Intensiva que aquesta unitat fa anys que arrossega sense que s’hagin aplicat mesures per revertir la situació per part de la Conselleria. Per si no n’hi hagués prou, des de fa més d’un any, a l’Hospital Comarcal de Vinaròs no es realitzen mamografies, la prova més important per a la detecció del càncer de mama, el més comú entre les dones, que comencen a ser citades a partir de els 45 anys. “O es posen solucions ja o haurem de lamentar-ne les conseqüències”, alerta la presidenta provincial del PP de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: