Maria José Salvador: ‘Amb la renovació de la via entre Calp i Teulada fem un pas més en la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant’

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat a Benissa les obres de renovació de via i condicionament de la infraestructura de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), entre les estacions de Calp i Teulada.

Salvador ha destacat que, amb l’inici de la renovació de la via en aquests més de 12 quilòmetres entre Calp i Teulada, “es fa un pas més en el procés de modernització de la Línia 9 que va iniciar la Generalitat amb l’objectiu d’adaptar-la a les condicions de seguretat i qualitat de la resta de la xarxa “.

Una línia que, segons ha recordat “va estar abandonada durant anys pels anteriors governs”, però, ara l’actual Consell “està apostant de manera decidida pel transport públic i en concret per la modernització d’aquesta línia amb una inversió total de més de 120 milions d’euros que permetran que el servei ferroviari entre Benidorm i Dénia s’equipari en condicions de qualitat i seguretat amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant “.

En concret, les obres que s’han visitat aquest dimarts suposen la retirada de la via actual, molt deteriorada, i la instal·lació de les noves infraestructures que inclouen carril, 22.000 travesses i condicionament de la superfície ferroviària. L’import d’aquesta actuació concreta ascendeix a 14,5 milions d’euros, IVA inclòs. El termini d’execució és de 12 mesos, incloent les actuacions en túnels, els ponts del Quisi i Ferrandet i estructures en la línia.

En el transcurs de la visita, Salvador, que ha estat acompanyada pel director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà, el batle de Benissa, Abel Cardona, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, juntament amb altres representants municipals de les poblacions per les que circula la Línia 9 del TRAM d’Alacant, ha assenyalat la importància de la renovació de la via que és “indispensable ja que el seu estat d’abandó per part dels anteriors governs és el que va obligar al tancament del servei”.

Aquestes obres permeten seguir avançant segons el previst i són fonamentals per continuar amb la modernització de la línia completa sempre amb l’objectiu de recuperar la circulació ferroviària entre Calp i Dénia, a mesura que es completin el conjunt de les actuacions anunciades i es vagin incorporant els nous trens duals dièsel-elèctrics.

nous trens

La renovació de la línia també inclou sis noves unitats de trens que suposen una inversió de 43,3 milions d’euros comptaran amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d’acord amb la normativa existent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia.

Amb els nous trens duals es garanteix una major fiabilitat i seguretat, a més del confort, l’accessibilitat o la informació al client, d’acord amb els estàndards que FGV presta a la resta de les seves línies.

altres actuacions

De manera paral·lela, FGV té previst renovar els ponts situats sobre la carretera N-332 a Teulada i Gata de Gorgos. En concret, se substituiran els taulers dels dos ponts i es realitzaran reparacions en diferents elements dels mateixos, assegurant la funcionalitat d’aquestes estructures metàl·liques.

Actualment, per part de FGV i dins el projecte de modernització de la línia s’estan completant els projectes de millora d’infraestructures de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, pressupostats en més de 6,4 milions d’euros.

Amb anterioritat a aquests treballs, FGV va finalitzar en 2016 la renovació del tram Altea-Calp de 11 quilòmetres de longitud. A més, l’empresa prossegueix amb la instal·lació dels sistemes de senyalització i seguretat de bloqueig automàtic i ATP (Automatic Train Protection) en aquesta línia que en conjunt suma més de 13 milions d’euros.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: