Maria España “Les festes organitzades pels festers són un èxit, però, en la celebració de Sant Cristòfol al matí, a càrrec de govern municipal, ni hi va haver repartiment de cintes ni benedicció de vehicles”

La regidora del Partit Popular Maria Espanya -que va assistir juntament amb la regidora del PP Susana Fabregat a la Missa i posterior mascletà en honor a Sant Cristòfol ia la nit al costat del regidor Vicent Sales al tradicional sopar-, lamenta que la festivitat en honor a un dels quatre patrons de la ciutat no hagi recuperat, en els seus actes de matí, la normalitat del 2019. “Les festes organitzades pels festers són un èxit, com vam poder comprovar al sopar de pa i porta en honor a Sant Cristòfol, organitzada per la Gestora de Gaiates, però en els actes del matí, a càrrec del govern municipal, ni hi va haver repartiment de cintes ni benedicció de vehicles. És el Patronat Municipal de Festes el que tradicionalment s’encarrega d’organitzar els actes al matí”, explica María España.

En aquest sentit, l´edil Popular afegeix: “No sabem si va ser, una vegada més, la manca de previsió i la deixadesa de l’equip de govern la que va impedir la celebració tradicional en honor al patró al matí. Això demostra que els que saben de festes són els festers i és a ells als que cal agrair la continuïtat de les nostres tradicions, als col·lectius i ens vinculats als quals el regidor de Festes ni pregunta, ni escolta a causa de la politització que està duent a terme en aquesta regidoria”, explica la regidora del PP, María España.

Cal recordar que l’equip de govern acaba d’aprovar uns nous estatuts de Festes sense consensuar-los amb el mon de la festa, on el regidor es reserva tot el poder de decisió que li ha pres a l’Assemblea de Festes. Aquesta mateixa setmana coneixíem la proposta de l’equip de govern de reglament per a l’elecció de les Reines i les Dames, que per primera vegada s’obre la possibilitat que les Reines no siguin de Gaiates. I això ha estat la ratificació dels noms de les persones que componen la nova Junta de Festes, que més sembla una junta directiva del PSOE que una Junta de Festes.

María España assegura que quan el PP torni a governar l’Ajuntament l’any 2023 es recuperarà el tradicional repartiment de cintes beneïdes per San Cristóbal, així com la benedicció de vehicles i el que és més important, “tornarem les festes als castellonencs, per que siguin els festers els qui gaudeixin d’autonomia per organitzar-les, igual que gaudien amb l’anterior Junta de Festes triada democràticament a Assemblea, que no s’assembla gens a l’actual on el regidor decideix qui és bo o no per formar-ne part”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: