Marciano Gómez aposta per una sanitat basada en “l’esforç, l’eficiència i l’excel·lència”

El nou conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha mostrat la seva aposta per una sanitat basada en allò que ha anomenat “la Sanitat de les tres E”, que es fonamenta principalment en “el treball amb esforç i la millora de l’eficiència per poder assolir l’excel·lència”.

Marciano Gómez ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de traspàs de la cartera de Sanitat de mans del conseller anterior, Miguel Mínguez, i que ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Segons ha explicat el nou titular del departament de Sanitat “m’agrada fer néixer el que és nou, i vull que neixi una organització realment senzilla, tal com ho defineix la nova nomenclatura, Conselleria de Sanitat”.

Així mateix, Marciano Gómez, que va formar part de l’equip directiu de la Conselleria ja fa vint anys i metge de professió, ha ressaltat durant el seu discurs la importància d’afavorir la relació del metge i el pacient. “Me n’he anat i he tornat, i durant aquest temps he estat prenent el pols fi al que és la sanitat, al que sent el pacient”. “A més, m’he adonat de la importància que tenen totes les decisions que es prenen aquí i el seu impacte en aquesta relació entre el metge i el pacient” ha indicat.

D’altra banda, el conseller ha assenyalat que ara mateix ens trobem amb determinats problemes que cal afrontar i solucionar, com és el col·lapse de l’Atenció Primària, la crisi després de la pandèmia, els problemes de la salut mental o el dèficit de professionals. A més, ha apuntat al problema generat després de la integració del CICU i ha manifestat que “es rectificarà i Alacant i de Castelló tornaran a tenir CICU”.

Aposta per la senzillesa, el diàleg i la innovació

Gómez ha insistit en el seu propòsit de crear una nova organització sanitària senzilla, que consti d’unes direccions generals d’Atenció Primària, Atenció Hospitalària o Farmàcia. Segons ha explicat, “no hi haurà atenció especialitzada perquè tota la nostra sanitat està especialitzada”.

Durant la seva intervenció, Marciano Gómez ha subratllat la seva intenció de crear “una organització sense sectarismes, sense dogmes i sense ideologies” i ha indicat que “es tracta d’una organització on hi caben tots els recursos i sobretot el talent, que és imprescindible per poder tenir una organització de moltíssim nivell”.

D’altra banda, el conseller ha ressaltat la importància del diàleg, i ha afegit que “vol una organització amb mètode”. De fet, es crearà una secretària autonòmica de Planificació, Informació i Transformació digital que permetrà facilitar la informació, la cartera de serveis i tenir la planificació. Tal com ha explicat Marciano Gómez, “volem estratificar els departaments en funció de la cartera de serveis”.

Finalment, ha apostat per una organització innovadora, i per això ha destacat “la importància d’innovar i millorar en conceptes com la jerarquització de la primària o la fidelització dels MIR, oferint-los un contracte quan acabin durant dos anys”.

Sanitat, objectiu prioritari del Consell

Per part seua, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que la sanitat valenciana és un “objectiu prioritari” del nou Govern valencià i ha destacat “l’experiència, les ganes, la visió de futur i l’esperit juvenil” de Marciano Gómez, qui ja va estar al capdavant d’una de les àrees de la Conselleria.

Mazón s’ha referit als “extraordinaris professionals” de Sanitat i els ha agraït la gestió realitzada durant la qual ha qualificat de “pitjor pandèmia de la democràcia espanyola”. De la mateixa manera, ha valorat “l’actitud extraordinària” i “predisposició a col·laborar” de l’equip de la Conselleria que ha dirigit Miguel Mínguez, i els ha reiterat el seu agraïment per “la dedicació extraordinària, i el bagatge que mai no tindrà prou reconeixement institucional, social i històric”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: