Les associacions contra les macroplantes fotovoltaiques de la Plana Alta i l’Alcalatén es reuneixen amb Sumar-compromís, PSPV-PSOE i PP.

Les associacions contra els macroprojectes de plantes fotovoltaiques de la Plana Alta i l’Alcalatén, que treballen de manera coordinada a nivell comarcal, Nostra Terra (Les Coves de Vinromà); Per un Cabanes viu (Cabanes); Junts per la Terra (Vall d’Alba); La terra, casa nostra (Vilafamés) i Defensem els nostres arrels (Les Useres) s’han reunit amb els diferents caps de llista dels principals partits polítics, Compromís-Sumar, PSPV-PSOE i PP amb l’objectiu de firmar uns acords contra els macroprojectes de plantes fotovoltaiques. S’ha tractat de contactar amb Vox però no ha respost a la sol·licitud de les associacions.

Els candidats de Compromís-Sumar, PSPV-PSOE i el Partit Popular han firmat els acords. El contingut d’aquest compromís es basa en el fet que la implantació de les energies renovables seguisca criteris de racionalitat i eficiència, respectant el medi i les activitats socioeconòmiques de les comarques i tenint en compte als seus veïns. Les demandes de les associacions eren sis: instar de manera contundent a les instàncies competents perquè facen complir de manera rigorosa la legislació vigent a les empreses promotores; instar que es legisle preservant unes economies que estan funcionant i permetent la supervivència del món rural; proposar amb urgència una zonificació i ordenació territorial des de les administracions públiques per a establir en quines zones la implantació de les energies renovables és necessària, racional i té menor impacte en la vida i medi rurals; l’establiment de les centrals generadores d’energia prop dels centres de consum; i la priorització de l’autoconsum i de l’estalvi energètic.

A banda dels acords, els candidats han plantejat diferents propostes i accions a desenvolupar.

Carlos Navarro de Compromís-Sumar va signar el compromís, ha proposat crear una Mesa contra les macroplantes fotovoltaiques a la Diputació de Castelló, així com proporcionar informació jurídica i suport tècnic tant a les persones afectades com a les associacions. Susana Ros del PSPV-PSOE, ha signat els acords i es va comprometre a complir amb les propostes incorporades en el seu programa electoral i a gestionar una reunió amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán. Alberto Fabra del Partit Popular, ha acordat revisar els expedients dels macroprojectes fotovoltaics vigents i ordenar el territori per a garantir una ubicació coherent i racional d’aquest tipus de projectes.

Informació i Foto: Defensem les nostres arrels

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: