Manuel Junco rep el Premi Notari de l’Humor

El dissenyador, dibuixant i professor d’universitat, Manuel Junco, ha rebut aquest matí el tradicional Premi Notari de l’Humor que cada any atorga la Universitat d’Alacant, emmarcat en la temàtica de l’exposició d’Humor Social d’aquesta edició, dedicada a la situació de l’ medi Ambient al nostre planeta. L’acte ha comptat amb les intervencions de Faust Ripoll, director de Cultura de la UA, Eva Valero, directora de l’Secretariat de Seus Universitàries, i Enrique Pérez, organitzador d’Humor Social i dibuixant.

Manuel A. Jonc ha volgut agrair aquest reconeixement i reivindicar la “intel·ligència de l’humor” i la seva necessitat en els temps actuals. De la mateixa manera, Jonc, des de la seva faceta de professor, ha subratllat la importància de fer recerca i difusió de l’humor des de la universitat.

Manuel A. Junco

(Zamora, 1948) és dissenyador, dibuixant i professor d’universitat. Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (NYC, EUA) en la dècada de 1970; en la dels 1980, en el diari El País; en els 90, a les revistes Interviú i A Les Barricades; actualment col·labora en diferents publicacions. És Doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Fins a 2008 ha estat director de Departament de Disseny i Arts de la Imatge, en el qual actualment imparteix classes de Disseny Gràfic, Il·lustració i Metodologia de l’Disseny. Ha realitzat diverses exposicions a Espanya, Itàlia, EUA, Xina, Mèxic, Colòmbia, Kuwait, etc. Ha escrit llibres diversos de teoria: “El disseny de l’incorrecte”, Ed. La Crugia, Buenos Aires, 2009. “Els mupis de Jonc”, Ed. Ajuntament de Leganés, Madrid 2011. “Una imatge per a El Quixot”, Turpin Ed., Madrid, 2015. “l’humor gràfic (i el seu mecanisme transgressor)”, Antonio Machado ed., Madrid 2016. Ha estat Vicerector de Cultura i Esports de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és el director dels Cursos d’Estiu Complutense de l’Escorial.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: