L’UJI participa en un projecte europeu per a la prevenció i millora dels trastorns mentals en els joves a través d’una app

Informació i Foto: http://www.uji.es

La Unió Europea ha aprovat la concessió del projecte Assessing and Enhancing Emotional Competence for Well-Being (ECoWeB) dins de la convocatòria Horitzó 2020 dirigit al desenvolupament de solucions basades en les tecnologies de la informació i la comunicació per a la prevenció i millora dels trastorns mentals en població adolescent i d’adults joves. En el projecte, que compta amb una dotació total 3.999.980 euros, participarà el Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I al costat d’altres 12 institucions de vuit països europeus diferents: Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Grècia, Dinamarca , República Txeca, Suïssa.

L’objectiu del projecte és millorar la promoció de la salut mental en població en risc desenvolupant i sotmetent a prova una aplicació mòbil que permeti avaluar els dèficits en competència emocional, així com augmentar-la en adolescents i adults joves. A través d’aquesta eina tecnològica d’avantguarda es pretén augmentar de forma eficaç i eficient la resiliència, la capacitat d’afrontament cap l’adversitat, i, en suma, promoure la salut i el benestar. Per al desenvolupament de l’aplicació es comptarà amb la participació en els assajos clínics de joves de diferents països europeus.

La University of Exeter d’Regne Unit coordina el projecte que es desenvoluparà al llarg dels propers 4 anys. El laboratori LabPsiTec de l’UJI participarà en diferents tasques del projecte i serà responsable de la posada en marxa i el manteniment del pla de disseminació i implementació del projecte, així com en la coordinació del Consell Assessor de la Joventut (Youth Advisory Board).

El LabPsiTec de l’UJI, coordinat per la catedràtica de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics Cristina Botella, compta ja amb gran experiència en la participació en projectes de recerca europea, havent col·laborat en altres 10 projectes europeus.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: