L’UJI fomenta la internacionalització de l’estudiantat d’Administració d’Empreses, Economia i Finances i Comptabilitat amb un itinerari bilingüe

La Universitat Jaume I ofereix a l’estudiantat que cursa els graus en Administració d’Empreses (AE), Economia (ECO) i Finances i Comptabilitat (FICO) la possibilitat de realitzar un itinerari internacional que permet ampliar les seues possibilitats a l’hora d’accedir al mercat laboral tant nacional com en altres països.

L’estudiantat que cursa l’itinerari internacional realitza primer i segon curs del seu grau a l’UJI en el grup IMEF-UJI, un grup reduït d’un màxim de 30 alumnes per curs, en un ambient internacional de treball que integra alumnat d’intercanvi de diferents països i amb almenys 120 crèdits ECTS en anglès durant els seus estudis de grau. A més, aquest itinerari ofereix altres avantatges a l’estudiantat com ara l’accés preferent a subvencions per a la formació en idiomes.

En quart curs, l’estudiantat pot optar en aquest moment a una doble titulació internacional (DTI) gràcies als convenis amb la Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia (Itàlia), que li permet aconseguir també el títol de graduat o graduada en Marketing Internazionale, i amb la Università degli Studi di Cagliari en el cas d’ECO i FICO, amb el qual també obté el títol en Economia e Finanza. A més, està prevista l’ampliació de convenis i destinacions.

En el cas de no realitzar l’opció de la doble titulació, l’estudiantat pot continuar els seus estudis a l’UJI però superar almenys 30 ECTS en una universitat estrangera en el marc d’un programa de mobilitat internacional. D’aquesta manera, aconsegueix la menció d’itinerari internacional en el Suplement Europeu al Títol.

Experiències

Pablo Fabra estudia primer curs del Grau en Economia en el grup reduït d’anglès i afirma que l’experiència és immillorable, en especial pel nivell i la mescla de cultures. «En el grup som 30 alumnes, la qual cosa suposa un avantatge i un valor afegit pel tracte personalitzat i la qualitat de la docència del professorat. A més, es poden practicar idiomes amb els companys atès que enguany hi ha alumnes de cinc nacionalitats. En l’àmbit de l’economia, tindre un nivell d’anglès pràcticament perfecte és un requisit indispensable», assenyala.

Per la seua part, Raluca Gabriela Toader està ja en segon curs d’Economia i explica que es va matricular en el grup de docència en anglès perquè era una oportunitat de millorar la fluïdesa amb l’idioma i de conèixer estudiantat d’altres països. Segons apunta l’alumna, «l’experiència és molt bona i recomane aquest tipus de docència. En ser un grup reduït podem interactuar més amb el professorat i també té l’avantatge que ens atorga més punts a l’hora de sol·licitar una plaça per al programa Erasmus».

Julia Cucó va cursar els seus estudis d’Administració d’Empreses en un grup reduït i l’any passat va realitzar una estada a Mòdena, amb la qual va obtenir la doble titulació internacional. «Quan vaig elegir titulació volia que suposara un repte, per això vaig triar el grup en anglès. Crec que em va aportar molt, perquè vaig agafar soltesa amb l’idioma, vaig conèixer  persones de diferents països i, en ser un grup reduït, les classes també van ser més dinàmiques», explica Cucó. Pel que fa al programa de DTI, considera que és una molt bona opció perquè fa els estudis més complets i aporta un clar element diferenciador. «Tindre una DTI t’obri moltes portes, ja siga per a trobar un lloc de treball o per a processos de selecció de beques, màsters, escoles de negocis, etc. És un tret que crida l’atenció i fa que es fixen en tu. De fet, en l’entrevista del meu treball actual es van interessar per aquesta titulació perquè era fora de l’habitual».

D’altra banda, Tomás Budí també va formar part del grup en anglès en els seus estudis d’Economia a l’UJI i va fer una mobilitat internacional a Birmingham (Regne Unit) en el marc del programa Erasmus. Actualment, realitza el doctorat en el Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI), que és un centre d’excel·lència.

Budí comenta que va escollir el grup en anglès «per a millorar l’idioma alhora que aprenia economia i per a tenir més facilitat a l’hora de cursar estudis en altres països, a més de poder aspirar a millors oportunitats laborals». Entre els avantatges de cursar aquest itinerari cita, a banda del domini de l’anglès, la possibilitat de conèixer gent de moltes parts de món, des de països europeus com Holanda o el Regne Unit fins a altres més llunyans com Corea o la Xina, la qual cosa li va permetre aprendre d’altres cultures i créixer en valors.

Pel que fa a la seua estada internacional, explica que va ser molt positiva tant en l’àmbit acadèmic com en el personal. «Experimentar amb el sistema universitari d’un altre país em va permetre conèixer altres formes de treballar. A més, la completa immersió lingüística va donar un impuls quasi definitiu al meu anglès. També va ser una experiència que em va fer madurar i en la qual vaig conèixer persones de diferents parts del món amb les quals seguisc en contacte», explica Budí.

Finalment, destaca que haver triat aquests estudis també ha influït en la seua trajectòria acadèmica i professional. «Gràcies a la meua experiència, l’idioma mai va ser un obstacle per a cursar el màster que volia, que era en anglès. En l’actualitat estic fent el doctorat en Economia, també en aquest idioma, per la qual cosa podria dir que haver cursat els estudis en aquesta llengua ha sigut fonamental per a la meua carrera», afirma.

Vídeo de Pablo Fabra

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: