L’UJI commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

La Universitat Jaume I, a través de la Unitat d’Igualtat, ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones, que se celebra el dia 25 de novembre, amb un acte celebrat al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

En l’acte, la vicerectora de Planificació Estratègica, Qualitat i Igualtat, M. José Oltra, ha llegit un manifest en el qual s’ha volgut recordar a les dones i els nens i nenes que han estat assassinades com a conseqüència de la violència de gènere per les seves parelles o exparelles o en el marc de qualsevol dels tipus de violència masclista existents. «Els assassinats són la manifestació més extrema de la violència exercida pels homes sobre les dones, perquè atempten contra la vida que és el dret fonamental de l’ésser humà. Cal recordar que en aquests últims dies s’han perpetrat dos assassinats a la Comunitat Valenciana, un contra una dona i un altre contra una menor de tan sols 2 anys »s’ha assenyalat.

Així mateix, el manifest destaca que «la consideració dels assassinats com a fruit d’un rampell puntual amaga el fet de l’existència de la desigualtat entre dones i homes en la societat. L’eliminació d’aquesta desigualtat és l’objectiu principal per aconseguir que la violència contra les dones desaparegui i així ho expressa el recentment aprovat Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista; en l’elaboració nostra universitat ha participat ».

L’acte ha finalitzat amb una ronda de lectura per part de membres de la comunitat universitària d’articles de l ‘ «Protocol per a la detecció, prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament laboral, assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per orientació sexual i identitat i expressió de gènere a la Universitat Jaume i de Castelló ».

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: