Castelló inverteix 240.000 euros en un nou camió de bombers que millora la resposta davant emergències en vies estretes i per als vianants

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la inversió en equipament per a seguir donant una millor resposta a la ciutadania.

L’edil de Seguretat, Antonio Lorenzo, afirma que aquest vehicle pot realitzar el 100% d’eixides en casc urbà i terme municipal.

Castelló compta amb un nou camió de bombers que permet garantir una resposta més eficaç davant emergències en vies estretes. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, han presentat avui el nou vehicle en Cervantes, una d’aqueixos carrers en les quals a partir d’ara es podrà prestar un servei més eficaç. Marco ha destacat que “la inversió de 240.000 euros en aquest vehicle es tradueix en una millora en l’atenció que es dóna a la ciutadania en garantir una resposta òptima en cas d’emergència”.

Marco ha subratllat que aquest nou camió respon a l’aposta de l’àrea de Seguretat Ciutadana per “dotar als serveis d’emergències de l’equipament i els mitjans materials que permeten oferir el millor servei als castellonencs”. La primera edil ha recordat altres inversions com la renovació dels vestits d’intervenció de la plantilla al complet de Bombers Municipals, en la qual es van invertir una mica més de 100.000 euros, o l’adquisició d’un detector multigasos portàtil, equips d’excarceració electrohidràulics per a salvament o una bomba especial per a llots.

“Són inversions que milloren les condicions laborals en les quals els Bombers Municipals exerceixen el seu treball però sobretot contribueixen a optimitzar l’atenció i resposta davant una emergència, en la qual moltes vegades pot haver-hi vides en joc”, ha insistit l’alcaldessa de Castelló.

L’estimació de carrers a les quals podrà accedir aquest camió seran aquelles que tinguen 2,30 m d’amplària de vial, però beneficia en general a carrers i places convertides en per als vianants, vial del TRAM, casc antic i camins rurals, Marjaleria, Serrallo, etcètera.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha apuntat que amb l’operativitat d’aquest vehicle, “els bombers augmenten el grau d’eficàcia i exigència en el que és referent a maniobrabilitat i capacitat d’actuació per vials estrets”. Referent a capacitat extintora disposa d’un sistema electrònic de mescla d’additius d’extinció. També compta amb eines d’última generació electrohidràuliques per a atendre els rescats de persones, rescat vertical, per la qual cosa aquest camió es convertirà en un dels més operatius del servei de bombers de Castelló, caracteritzant-se per la seua versatilitat i polivalència en l’atenció de qualsevol emergència que esdevinga en la ciutat, a més d’una accessibilitat màxima en zones difícils i casc antic. Aquestes característiques aporten major rapidesa i eficàcia a les dotacions.

Lorenzo ha explicat a més que aquest nou camió de bombers pot realitzar el 100%, de les eixides que s’efectuen dins del casc urbà i terme municipal per qualsevol circumstància de risc materialitzat, però s’alterna amb altres vehicles de suport i per a afavorir el manteniment adequat en aquest tipus de vehicles.

Característiques tècniques

Presta les mateixes opcions dotacionals que una bomba urbana lleugera, és a dir; capacitat per a 6 bombers en cabina, armariatge per a portar el mínim necessari, com; eines, mànegues, llances, escales, equips de respiració autònoms, bomba hidràulica amb capacitat idèntica a les disponibles en el servei en qualsevol BUL i mesclador d’additius per a bomba electrònica. Les dimensions aproximades del vehicle, una vegada carrossat i carregat, són de 6,2 metres de longitud (inclosos accessoris), una amplària màxima de 2,2 metres i altura màxima de 2,9 metres, inclòs paquet d’escales.

Disposa de sistema electrònic de mescla d’additius, automàtic amb dipòsit independent i la cisterna conjuntament amb l’armariatge són en la seua fabricació d’un co-polímer extruit en planxes, amb sistema avançat d’unió entre plaques mitjançant soldadura termoplàstica i alta resistència a l’impacte, la qual cosa li atorga un manteniment fàcil i sense corrosió per oxide.

No serà aquesta l’última renovació de vehicles del Servei Municipal de Bombers, que en 2018 comptarà amb un nou vehicle dotat amb autoescala que facilitarà les intervencions en incendis a gran altura al mateix temps que millorarà la seguretat dels professionals. El regidor Antonio Lorenzo ha recordat que s’invertiran prop de 900.000 euros en l’adquisició d’aquest vehicle autoescala automàtica elevadora i articulada per a l’Ajuntament de Castelló. El vehicle aconseguirà una altura de 32 metres amb la cistella i podrà arribar als 65 o 70 metres d’altura amb dolls d’aigua en funció de les condicions meteorològiques.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: