L’UJI celebra el Dia Mundial de la Salut amb diverses activitats

La Universitat Jaume I se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de la Salut que, aquest 7 d’abril de 2022, té per lema «El nostre planeta, la nostra salut». D’aquesta manera, es visibilitza la importància de posar en marxa estratègies d’educació i promoció de la salut que, des d’un enfocament sostenible, possibiliten cuidar, al mateix temps, la salut i el planeta.

Amb la finalitat de reflexionar sobre aquesta situació i difondre algunes estratègies que permeten millorar la cura de la comunitat universitària, però també de la població general, durant aquesta setmana es duran a terme algunes accions, com ara el curs «Addiccions i tractament: una visió d’intervenció des de la Psicologia de la Salut», coordinat des d’UJI Hàbitat Saludable. Durant els dies 6 i 8 d’abril, de 17 a 21 hores, el psicòleg Abel Baquero reflexionarà sobre aquelles estratègies que ajuden a previndre el consum de substàncies; una meta clau que també ha sigut identificada com a estratègica en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Així mateix, el 7 d’abril, es durà a terme una jornada saludable coordinada per Comertel. La jornada consistirà en una classe de zumba que es realitzarà en la cantina de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, de 13 a 14 hores, i també es comptarà amb la col·laboració de la coach nutricional Pilar Esquer que dissenyarà el menú de la jornada.

D’altra banda, l’UJI, com a part de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, participarà el pròxim 9 d’abril, entre les 10 i les 14 hores, en les activitats que es realitzaran en la jornada del Dia Mundial de la Salut en la Plaça Hort dels Corders. En concret, entre l’Associació d’Estudiants de la Salut de Castelló i el programa UJI Hàbitat Saludable, es dinamitzaran les activitats de la Fira de la Salut en la qual s’inclouran dinàmiques d’alfabetització per a la salut sobre temes tan rellevants com l’alimentació, l’activitat física, el consum de substàncies, la salut mental, la sexualitat o la importància dels estils de vida per al canvi climàtic. Així mateix, amb la col·laboració de Mon d’animació, es dinamitzarà un espai dirigit a l’educació per a la salut de la població infantil.

La jornada comptarà amb altres activitats com dues masterclass sobre activitat física i una de cura emocional, així com un simulacre d’emergències. Aquests continguts, també es difondran a través de les xarxes de l’UJI i en el programa de ràdio A propòsit de la salut que comptarà amb la participació de Victoria Falcó, tècnica de Medicus Mundi, per a reflexionar sobre els reptes actuals d’atenció sociosanitària.

Amb aquestes accions, la Universitat Jaume I continua sumant esforços per a potenciar la universitat com un entorn promotor de salut en pro del benestar de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: