L’Organisme de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Valencia incrementa el seu pressupost en un 20% i supera els 13 milions d’euros per a 2020.

L’OAM assumirà al 2020 la gestió directa del Parc Central i té previst incrementar els serveis de neteja en el Jardí del Túria per a la vesprada, dissabtes i diumenges a partir de gener degut a l’afluència de visitants i activitats constant que supera les previsions.

L’Ajuntament de València pujarà enguany un 20 per cent més el pressupost de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars (OAM) i Escola de Jardineria i Paisatge. Així ho ha explicat hui el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcade, Sergi Campillo, en la reunió del Consell Rector d’este organisme municipal encarregat de la conservació, manteniment i gestió dels parcs i jardins històrics de València. D’esta manera, els comptes de l’OAM s’incrementaran dels 11.225.987 euros d’enguany fins als 13.375.987 euros per al 2020.

Campillo destaca que este pressupost és una mostra de l’aposta d’este govern municipal per la renaturalització de la ciutat i el manteniment dels jardins històrics de València. “Les zones verdes de València són un dels elements que identifiquen els nostres barris i són punts de trobada per als veïns i veïnes. Per això és necessari la seua revalorització i cura”, ha dit el vicealcalde.

Este augment del pressupost respon, entre altres coses, a un augment de la superficie de la qual s’encarrega l’OAM. Entre altres, els 72.814 metres quadrats del Parc Central. Este organisme municipal assumirà l’any que ve la gestió directa d’este espai emblemàtic per a la ciutat i que ja és un dels parcs més visitats. Com ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, “té unes condicions molt característiques que requereixen d’un manteniment especial”.

A més del Parc Central, també l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars (OAM) i Escola de Jardineria i Paisatge ha començat a encarregar-se del Parc linial de Benimàment i també del de Malilla. D’esta manera, des del 2015 l’OAM ha incrementat el seu àmbit de treball en 153.517 metres quadrats més. Un increment que també ha suposat sumar nou personal tècnic a la plantilla, així entre 2015 i 2020 s’ha passat de 203 a 259 persones.

D’altra banda, també per a l’any que ve l’OAM té previst incrementar els serveis de neteja en el Jardí del Túria per a la vesprada, dissabtes i diumenges a partir de gener degut a l’afluència de visitants i activitats constant que supera les previsions. I entre les inversions està previst el condicionament d’un parc infantil inclusiu al Parc de Marxalenes i la reparació d’alguns elements característics del Parc de Capçalera.

L’OAM està, a més, desenvolupant el projecte per implementar la gestió digital a totes les operacions i treballs en els parcs i jardins que gestiona. Respecte a la neteja i manteniment de les 62 fonts ornamentals que gestiona, l’objectiu principal és mantindre la qualitat de l’aigua i unes condicions higièniques i sanitàries adequades.

L’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars i Escola de Jardineria i Paisatge s’encarrega de la conservació, manteniment i gestió dels parcs i jardins històrics de València. També té una funció docent destinada a la formació i reciclatge de les plantilles de jardiners municipals, així com la formació professional de les persones interessades en el sector.

 

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: