L’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de Castelló atén 44 dones en el primer mes de funcionament

La nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere, que va entrar en funcionament a la Ciutat de la Justícia de Castelló el 22 de juny passat, ha atès 44 víctimes en el seu primer mes de funcionament. D’aquestes, 12 van acabar amb un atestat de denúncia cap als presumptes agressors i la resta en assistència i orientació.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha valorat la feina que s’està fent i ha fet una crida a les víctimes i al seu entorn perquè no dubtin a acostar-se a l’Oficina on personal especialitzat els ajudarà.

“Som conscients -ha explicat Bravo- de com és de complicat fer aquest pas de trencar i deixar enrere una vida de maltractament i patiment, però vull que tant elles com les seves famílies sàpiguen que, precisament a Castelló, compten amb un lloc segur i amb psicòlogues, treballadores socials i policia especialitzada que les acompanyaran des del primer moment. Estaran al seu costat fins que se sentin preparades per fer el pas i, si així ho decideixen, denunciïn. Sense importar el temps que necessitin”.

Bravo ha recordat que l’Oficina roman oberta durant tot el mes d’agost -igual que la resta de l’any-, de nou del matí a nou del vespre. També podeu contactar amb el centre a través del telèfon 900 50 55 50.

L’Oficina està dotada amb un total de 28 professionals, 6 dels quals són agents de la Unitat Adscrita a la Generalitat de la Policia Nacional coordinats per una oficial i dirigits per una inspectora-cap. També compta amb el suport de sis equips psicosocials formats, cadascun per un psicòleg i un treballador social més el reforç de la plantilla de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte que, a Castelló, disposa d’una coordinadora, una psicòloga, tres lletrades i dues treballadores socials. A tot això cal sumar-hi l’assistència jurídica a través d’un torn d’ofici especialitzat en violència de gènere.

L’Oficina de Denúncies de Castelló ocupa un espai de 185 metres quadrats a la Ciutat de la Justícia de la capital de la Plana, amb accés independent i diferenciat respecte a la resta del complex judicial. A més de les dependències de treball, compta amb una sala d’espera acollidora i segura i un espai amable condicionat com a zona de jocs per a l’atenció dels fills i les filles de les víctimes. El model de funcionament és idèntic al de l’Oficina de València que es va obrir l’abril del 2019 i en què ja s’han atès 2.272 dones.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: