L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències rep quatre tortugues verdes en perill d’extinció de l’aquari de Nagoya al Japó

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta des de fa unes quantes setmanes amb quatre exemplars de tortuga verda (Chelonia mydas) procedents del Port Of Nagoya Public Aquarium del Japó. Una espècie classificada com a “en perill d’extinció” segons la Llista Roja d’Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN).

El motiu del trasllat a l’aquari valencià és consolidar la implicació i la participació de l’Oceanogràfic en programes internacionals de recerca i conservació d’espècies, moltes d’elles amenaçades o en perill de desaparèixer.

L’aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències ja compta a les seves instal·lacions amb dues tortugues verdes, concretament a l’àrea d’Oceans. Es tracta de la tortuga mascle Gijón, que va arribar des de l’aquari asturià el 2019, i Amadeus, una femella procedent del zoològic alemany de Konstanz.

L’operació de les quatre tortugues verdes s’ha desenvolupat amb totes les garanties de benestar animal des de la sortida fins a la incorporació al centre valencià. El seu trasllat va començar amb una quarantena al lloc d’origen i va continuar amb controls analítics i estudis radiogràfics en arribar a l’Oceanogràfic, per verificar el seu estat òptim després del transport, assegurant així el rang de temperatura adequat.

D’aquesta manera, les nouvingudes es podran integrar amb la resta dels animals en un període de temps més curt, però suficient per verificar-ne l’estat general i comprovar que comencen a menjar de manera estable. Els quatre animals procedents del Japó seran introduïts a diferents instal·lacions de l’Oceanogràfic quan finalitzi la fase d’adaptació.

Els seus cuidadors ja les han “batejat” amb noms japonesos com Umigame (tortuga marina), Kame (tortuga), Midori (verd) i Nagoya, en referència a la ciutat japonesa de què procedeixen. Les quatre tortugues, a més, participaran en diversos dels projectes de recerca de la Fundació Oceanogràfic per avaluar-ne la fisiologia, el comportament i el benestar en un ambient molt controlat com el de l’Oceanogràfic de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: