L’OCDE selecciona la Comunitat Valenciana per participar en un estudi europeu sobre polítiques de circularitat

La Comunitat Valenciana és la primera regió espanyola seleccionada per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) per participar a un estudi europeu sobre polítiques de circularitat.

Aquest estudi s’emmarca dins de la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars (CCRI) de la Comissió Europea on participa l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) en representació de la Generalitat Valenciana.

A través d’aquest estudi, que es desenvoluparà al llarg del 2024, l’OCDE oferirà a deu ciutats i regions europees diagnòstics i solucions sobre economia circular per tal que puguin dissenyar i aplicar polítiques que facilitin la transició d’una economia lineal a una economia circular.

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha confirmat la participació de la Comunitat Valenciana en aquest estudi durant la seua assistència a la 1a Conferència General de la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars de la Comissió Europea (CCRI) celebrada a Brussel·les .

Hi han participat els representants de les 37 ciutats i regions participants a la CCRI així com de les entitats associades a la iniciativa com l’OCDE o el Banc Europeu d’Inversions.

Durant la seva estada a Brussel·les, Felipe Carrasco s’ha reunit amb representants de la Comissió Europea i l’OCDE a qui ha traslladat el “compromís ferm” del govern valencià en el desenvolupament de polítiques de foment de l’economia circular “que ens permeti tenir una sobirania , tant energètica com de subministrament de matèries primeres”.

Durant la reunió el secretari autonòmic d’indústria ha mostrat als representants de l’OCDE la seua “satisfacció” per l’elecció de la Comunitat Valenciana en aquest estudi així com per l’assessorament que la Comunitat rebrà “d’una entitat de prestigi i experiència com l’OCDE”.

De la mateixa manera, Felipe Carrasco ha destacat que “una bona orientació de les polítiques de suport a l’economia circular és clau per aconseguir la seva progressiva implantació i normalització més enllà de casos d’èxit aïllats”.

Després de la trobada amb representants de l’OCDE s’ha acordat que el proper mes de juny, una missió d’experts viatjaran a València per analitzar, en col·laboració amb l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana, la situació de l’economia circular a la Comunitat .

Primera Conferència CCRI a Brussel·les

La Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars (CCRI) de la Comissió Europea comença el 2022 de la mà de la direcció general de recerca i innovació de la Comissió Europea en el marc del Pla d’acció 2020 per a l’Economia Circular de la Unió Europa.

El seu objectiu és donar suport a la transició verda d’Europa impulsant la circularitat local i regional a través de la col·laboració. A la CCRI hi participen 37 ciutats i regions europees seleccionades per la Comissió Europea, entre les quals hi ha la Comunitat Valenciana representada per Ivace Innovació.

Per al secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, “el suport directe que ens proporciona la Comissió Europea a través de la iniciativa CCRI, facilitant-nos tant models de solucions en economia circular desenvolupats amb èxit en altres entorns com finançament en programes com Horizon Europa, Life o Interreg, està aconseguint que a poc a poc es vagin estenent les solucions de circularitat als nostres sectors productius” .

La participació de la Comunitat Valenciana en aquesta iniciativa permetrà consolidar la posició com a líder en l’economia circular, aprofitar l’experiència d’altres membres per a la millora d’estratègies en aquesta matèria així com fomentar la cooperació entre empreses i organismes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d