L’Ivace gestiona 210 milions d’euros per impulsar la transició energètica a la Comunitat Valenciana

El director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha destacat a la 8a edició del Fòrum de Sostenibilitat, la “ferma aposta de la Generalitat per la descarbonització de l’economia” pel que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme “està gestionant 210 milions d’euros per impulsar la transició energètica a la Comunitat Valenciana”.

Així, Ivace Energía compta amb una bateria de línies d’incentius per fomentar l’eficiència energètica a les empreses, l’autoconsum, l’emmagatzematge darrere de comptador, la climatització renovable, la rehabilitació energètica d’habitatge i actuacions de regeneració urbana en municipis de menys de 5.000 habitants i la mobilitat elèctrica.

Per a Argüelles, la transició energètica cap a un futur descarbonitzat “constitueix un desafiament sense precedents” i alhora “obre un ampli ventall d’oportunitats en què la Comunitat Valenciana compta amb tots els components per liderar el canvi de model energètic”.

La Comunitat Valenciana, tal com ha explicat, compta amb empreses “molt capdavanteres” en temes d’emmagatzematge, en fabricació de panells, fabricació d’inversors, desenvolupadors i enginyeries i, per tant, “estem en posició i davant l’oportunitat de reforçar aquesta indústria i que la Comunitat lideri el canvi energètic”.

Per al director general, cal aprofitar la transició energètica per generar “ocupació de qualitat, innovadora, fer emergir nou talent i retenir el que tenim i constitueix una aposta estratègica amb el repte d’avançar cap a un futur més sostenible”.

Així mateix, ha posat en relleu la “necessitat imprescindible de guanyar en sobirania energètica”, tal com ha posat de manifest el conflicte d’Ucraïna, “per protegir-nos i ser energèticament competitius davant dels conflictes geopolítics”.

En aquest sentit, ha reafirmat lʻaposta de la conselleria dʻInnovació, per “facilitar, agilitzar i simplificar els tràmits administratius” i per impulsar “la creació dʻun hub dʻempreses per generar un pol industrial en matèria dʻenergies renovables”.

La trobada Fòrum de Desenvolupament Sostenible València Green Summit, finançada per l’Ivace, i organitzada per Cambra València reuneix a València experts, líders empresarials, acadèmics i representants de l’administració pública per abordar els desafiaments i les oportunitats que afronta el planeta.

Informacio i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d