L’IVF registra una taxa mínima de morositat de l’1,2% malgrat haver incrementat fins a xifres rècord el nombre d’operacions aprovades

L’Institut Valencià de Finances (IVF) registra el primer semestre del 2022 una taxa mínima de morositat de l’1,2% de les operacions que té en vigor, tal com ha confirmat el director de l’entitat, Manuel Illueca, durant la reunió del Consell General de l’entitat, i on ha confirmat que “només 30 de les 2.587 operacions en vigor tenen actualment algun problema d’impagaments, per un import de 213.250 euros”.

“Les dades posen de manifest l’esforç que ha realitzat en els darrers anys l’IVF per augmentar fins a nivells rècord el nombre d’empreses a les quals hem concedit suport financer públic, analitzant detalladament la seva situació particular, els seus riscos i possibilitats per no comprometre recursos públics”, ha apuntat el director de l’IVF, que ha incidit que “la nostra política, lluny de restringir el nombre d’operacions, està provocant que cada cop més l’IVF es converteixi en l’eina més eficaç amb què compta el Consell per finançar a un volum molt important del nostre teixit productiu”.

De fet, si s’analitzen les dades per anys, la taxa de morositat més elevada (7,4%) es registra en operacions encara vives del període 2012-2018, que concentren a més l’import més gran, 182.200 euros. En aquest període es van formalitzar a penes 81 operació de les quals 6 continuen registrant impagaments.

“Les xifres són fins i tot més significatives si tenim en compte la comparativa amb el darrer exercici liquidat (2021) en què assolim el nombre més gran de la història d’operacions aprovades a través de les línies de circulant i liquiditat posades en marxa per fer front a la Covid i que també incorporaven trams no reemborsables”, ha indicat el director qui ha confirmat que de fet, només el 2021, es van aprovar 2.171 operacions amb empreses i persones autònomes per un import de 129,5 milions d’euros.

“Per primera vegada en molt de temps obrim massivament el nostre suport financer a tot tipus d’empreses, de tots els sectors i mides, ia més a més en un context econòmic molt complex i d’incertesa derivat de la pandèmia i de les restriccions sanitàries que va comportar” ha reiterat el responsable de l’IVF, però, ha confirmat que la taxa de morositat de l’exercici se situa a penes en l’1% amb 21 operacions fallides i un import impagat de moment de 12.433,65 euros.

Tot i això, no descartem un repunt de la morositat en les properes dates, en coherència amb l’enduriment de les condicions d’accés al finançament, i les incerteses a l’escenari macroeconòmic. L’Institut està preparat per ajudar les empreses, també, en aquest context advers”, ha afegit el director general.

“Com a administració pública –ha manifestat Manuel Illueca durant la seva intervenció al Consell– hem d’assegurar-nos de prestar la millor de les gestions i ser eficients en la destinació dels recursos públics, per això totes les operacions que formalitzem són fruit d’una anàlisi rigorosa prèvia i d’una exigència de garanties en forma d’aval, que presta Afín-SGR, entitat que forma part del grup IVF, amb reaval de la Companyia Espanyola de Refiançament (CERSA), dependent del Ministeri d’Indústria”, ha dit.

Consell General de l’IVF

La reunió, que ha estat presidida pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president del Consell, Arcadi España, també ha analitzat l’activitat de l’entitat durant el primer semestre del 2022, on ja hi ha operacions aprovades per un import total de 220,8 milions d?euros.

En concret, ja s’han formalitzat i desemborsat 668 operacions per import de 58,6 milions d’euros, de les quals 362 corresponen a empreses i persones autònomes les operacions de les quals van ser aprovades el 2021 i que encara no s’havien fet efectives.

A més, el Consell ha donat la seva aprovació a les noves línies Reactiva, que tindran un import total de 170 milions d’euros destinat principalment a circulant d’empreses de totes les mides que requereixen més liquiditat per fer front a l’increment de costos i inflació.

Informació i FOto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: