L’IVC presenta a La Filmoteca ‘Fellini 8 i mig’

La Filmoteca projecta el dijous 25 d’abril, a les 19.00 hores, ‘Fellini ocho y medio’ (1963) de Federico Fellini, dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca: diàlegs i filiacions (II)’.

Considerada com una de les grans pel·lícules de la història i una de les reflexions més precises sobre l’ofici de cineasta, ‘Fellini ocho y medio’ té com a protagonista un cèlebre director i guionista (Marcelo Mastroianni), immers en una profunda crisi creativa però també existencial, que afecta les seues relacions personals i professionals i de la qual intenta fugir refugiant-se en els seus somnis i els seus records.

La sessió serà presentada al públic pel crític Daniel Gascó, que analitzarà el diàleg que s’estableix entre ‘Fellini ocho y medio’ i ‘Recuerdos’ (‘Stardust Memories’, 1980) de Woody Allen, una de les obres més incompreses del cineasta nord-americà, que també tracta sobre la crisi creativa i personal d’un cèlebre director de cinema.

Gascó ha assenyalat que “comparar les dues pel·lícules significa parlar d’èxit i fracàs. Per què aquests films sobre la falta d’inspiració es van rebre, en el cas de Fellini, com l’exercici brillant d’un mag i, en el cas d’Allen, com la confessió depriment d’un còmic en hores baixes?”.

“El públic i la crítica van creure que a Woody Allen li passava el mateix que al seu personatge, quan aquesta magnífica pel·lícula seria l’avantsala d’una etapa excepcional en la seua trajectòria: la dècada dels huitanta”, ha destacat Gascó.

‘Fellini ocho y medio’ podrà tornar a veure’s el divendres 26 d’abril a les 18.00 hores. ‘Recuerdos’ es projecta divendres 26 d’abril, a les 20.30 hores, i el diumenge 28, a les 18.00 hores.

‘Bàsics Filmoteca: diàlegs i filiacions (II)’ planteja una mirada a la història del cinema per mitjà del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, que pertanyen a diferents períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques.

Bàsics Filmoteca

L’enfocament didàctic de ‘Bàsics Filmoteca’ es materialitza en sessions amb presentacions i col·loquis a càrrec d’especialistes en anàlisi cinematogràfica. Aquestes sessions se celebren els dijous a partir de les 19.00 hores.

Igual que en anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista ‘Caimán Cuadernos de Cine’, col·laboradora del projecte. L’entrada de totes les sessions de ‘Bàsics Filmoteca’ és gratuïta amb la presentació del carnet d’estudiant.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: