L’IVC inicia en la Filmoteca de València les projeccions del festival WFest en el marc de Weird Market

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, acull en la Filmoteca les projeccions del festival WFest en el marc de la celebració de la 14 edició de Weird Market, Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i Nous Formats Audiovisuals.

Weird Market se celebra per primera vegada a València del 27 de setembre al 2 d’octubre en el Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València, seu de les activitats del mercat, i la Filmoteca de València, seu de les projeccions de WFest.

Weird Market és el mercat professional més important d’animació, videojocs i nous formats audiovisuals que se celebra a Espanya i un dels més importants d’Europa. La seua programació inclou conferències, presentacions, trobades, reunions B2B, un fòrum d’ocupació i projeccions. Compta, a més, amb un mercat de curtmetratges d’animació destinat a distribuïdores, programadors i compradors de curtmetratges.

WFest en la Filmoteca

Dins de les activitats de Weird Market figura WFest, un festival internacional de curtmetratges d’animació, en què participen 38 curts seleccionats entre els 109 que es presenten al mercat professional de curts.

El dimarts 27 i el dijous 29 de setembre, la Filmoteca acull les projeccions de WFest amb els diferents programes de curts a concurs en les categories nacional i l’internacional. A més, el diumenge 2 d’octubre es podrà veure la projecció del palmarés del festival. Totes les sessions són gratuïtes, amb passada prèvia per taquilla.

En aquesta edició, s’han programat 38 curtmetratges procedents de 18 països de tot el món. 11 d’aquests curts formaran part de la competició nacional. Alguns d’aquests curtmetratges són coproduccions entre diversos països. Entre els països participants figuren Alemanya, França, els Països Baixos, Bèlgica, el Regne Unit, Hongria, Suïssa, Grècia, Estònia, el Japó, la Xina, Israel, els Estats Units, Colòmbia, l’Argentina i Xile.

El dimarts 27 de setembre, a les 18.00 hores, s’inicien les projeccions amb el primer programa internacional de curts, que està conformat per ‘The record’, de Jonathan Laskar (Suïssa); ‘Absence’, de Marc Héricher (França); ‘Night of the Living Dread’, d’Ida Melum (el Regne Unit), ‘Sweet Nothing’, de Joana Fischer i Marie Kenov (Suïssa); ‘Câline’, de Margot Reumont (Bèlgica, França); ‘Elevator Alone’, d’Anastasia Papadopoulou (Grècia); ‘Horizon Réussite’, de Théophile Gibaud (França); ‘Anxious Body’, de Yoriko Mizushiri (el Japó, França), i ‘Varken’, de Jorn Leeuwerink (els Països Baixos).

Aquest mateix dia, a les 20.00 hores, es projecta el segon programa internacional de curts, que està format per ‘Bottle Cap’, de Marie Hyon i Marco Spier (EUA); ‘Koerkorter’, de Priit Tender (Estònia); ‘Wet’, de M. Bergeonneau, L. Montppert, M. Mandon, C. Peyrebrune i E. Taussac (França); ‘Meal on the Plate’, de Chenglin Xie (EUA, la Xina); ‘Pasajero’, de Juan Pablo Zaramella (l’Argentina); ‘Yugo’, de Carlos Gómez Salamanca (Colòmbia, França); ‘Benztown’, de Gottfried Mentor (Alemanya); ‘Spring Roll Dream’, de Mai Vu (el Regne Unit), i ‘Amok’, de Balázs Turai (Hongria).

El dijous 29 de setembre, a les 18.00 hores, es projecta el tercer programa internacional de curts, que està conformat per ‘Louis 1er, Roi des moutons’, de Markus Wulf (Alemanya): ‘Iizuna Fair’, de Sumito Sakakibara (el Japó), ‘Your Mountain is Waiting’, de Hannah Jacobs (el Regne Unit); ‘Bestia’, d’Hugo Covarrubias (Xile); ‘Sauna’, d’Anna Lena Spring i Lara Perren (Suïssa); ‘Curiosa’, de Tessa Moult-Milewska (el Regne Unit), ‘Hysteresis’, de Robert Seidel (Alemanya); ‘Sprite Fright’, de Matthew Luhn (els Països Baixos), i ‘Black Slide’, d’Uri Lotan (Israel, el Regne Unit).

Aquest mateix dia, a les 20.00 hores, es projecten els curtmetratges a concurs de la categoria nacional, que comptarà amb les presentacions al públic a la Sala Berlanga de les seues directores i directors.

El programa està conformat per ‘Amarradas’, de Carmen Córdoba; ‘Los días que (nunca) fueron’, de Pedro Rivero i Kevin Iglesias; ‘Hot Singles in your Area’, de Nicolás Petelski; ‘La prima cosa’, d’Omar Al Abdul Razzak i Shira Ukrainitz (Espanya, França); ‘Naive Mischief in Oak Paso’, de Manson i Marc Torices; ‘Phonorama’, d’Alex Rey; ‘Muerte murciélago’, de Carlos Saiz; ‘Las alturas’, d’Alejandro Salgado; ‘Kokuruga #2’, de Choche Hurtado; ‘Good Night Mr Ted’, de Nicolás Solé, i ‘Él corrió junto a su camarada’, de Genís Rigol.

Finalment, el diumenge 2 d’octubre, a les 20.15 hores, la Filmoteca projecta les pel·lícules guanyadores dels premis del jurat i del públic en les diverses categories a concurs del festival.

En aquesta ocasió, el jurat de WFest està format per l’estatunidenc Jamie Lang, editor cap de Cartoon Brew; la francesa Charlotte Sánchez, cap de producció de Sun Creature Studio; el portugués João Appolinário, creador i director d’OLHO Festival de Cinema de Animação, i la realitzadora navarresa María Manero Muro.

Weird Market compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: