L’IVAM proposa activitats infantils i visites a les exposicions durant les vacances de Pasqua

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) prepara una programació especial, amb motiu de les festes de Pasqua, amb activitats per a famílies i públics de totes les edats. El museu romandrà obert en l’horari habitual durant el període vacacional perquè els visitants puguen gaudir de les exposicions a les seus de València i Alcoi.

L’IVAM ofereix com a novetat, dins del programa Art i Context, una activitat titulada ‘Trash’ en què l’artista Claudia Dyboski convida l’escultor valencià Óscar Carretero a impartir un taller que analitzarà els materials i els discursos que els dos comparteixen en la seua pràctica artística. Es tracta d’un taller d’escultura amb materials reciclats i objectes trobats en el qual proposen acostar-se a la producció artística sense recursos, sense pautes i sense tècnica.

L’activitat ‘Embolics i tapissos a la butxaca. Històries i dibuixos de drapet a partir de l’exposició ‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida”, dirigida a famílies, parteix del treball artístic d’Anni i Josef Albers per a reflexionar sobre la vida quotidiana i la presència quasi invisible, però determinant, dels objectes domèstics. Durant la visita, els participants descobriran com el disseny impregna les nostres vides i els nostres records.

Les xiquetes i xiquets a partir de 4 anys podran participar en ‘Estampem Julio González. Espai d’estampació tèxtil i joc lliure’, una activitat en què podran personalitzar bosses de tela de l’IVAM amb segells i encunys que repliquen parts de les escultures de Julio González, visitar l’exposició d’aquest artista i completar el puzle en 3D ‘A propòsit de Julio González’, dissenyat per Dídac Ballester.

Seguint amb la programació especial de Pasqua, el dia 24 d’abril tindrà lloc ‘Art o gargot?’. Un experiment creatiu pensat per a famílies en què s’utilitzarà la tècnica ‘stop motion’ amb els esbossos ràpids i les pintures urbanes d’Ignacio Pinazo.

A través de ‘Juga a l’IVAM!’ el museu valencià posa a la disposició del públic infantil els joguets dissenyats per Javier Molinero per a gaudir de manera autònoma als espais del centre. Es tracta de vehicles de formes impossibles, amb els quals es podrà rodar pels espais exteriors del museu, o jocs de puzle imantat per a muntar figures d’aus autòctones valencianes.

Activitats en IVAM Alcoi

La seu de l’IVAM a la ciutat alacantina presenta el taller ‘Traces presents’, en el qual els assistents podran crear el seu propi conte familiar a través dels personatges i els escenaris presents en les obres de l’exposició ‘La fotografia al mig. Fotografia en la Col·lecció de l’IVAM des de 1950’.

Visites comentades gratuïtes a les exposicions

A més d’aquestes activitats, les persones que s’acosten a l’IVAM en Pasqua podran participar de manera gratuïta en diversos itineraris o visites comentades a les exposicions ‘Final de partida. Jordi Teixidor’, ‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’ i ‘Zanele Muholi’.

L’IVAM Centre Julio González acull altres mostres dedicades al disseny gràfic de la Ruta del Bakalao i a l’escultor Julio González i l’artista Anna Boghiguian. El museu també exhibeix ‘El llibret de falla: una oportunitat cultural’, un projecte que reuneix prop d’un centenar de llibrets, datats des de 1855 fins ara, a manera de biblioteca efímera.

En IVAM Alcoi hi haurà una visita comentada a la mostra ‘Indústria/Matrius, trames i sons’, el dia 16 d’abril a les 12 hores, i fins al 24 d’abril els visitants poden descobrir l’exposició ‘La fotografia al mig’, que ofereix una nova lectura dels fons fotogràfics de l’IVAM amb artistes com Robert Frank o Cindy Sherman.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: