Begoña Carrasco recull “amb enorme preocupació” el malestar i les queixes de la Policia Local per la precària situació d’organització i els mitjans dels agents

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha recollit “amb enorme preocupació” el malestar i les queixes de la Policia Local de la capital de la Plana per la precària situació d’organització interna i mitjans tècnics i humans que pateix el cos dagents de seguretat de la ciutat. Carrasco ha fet aquesta valoració després de mantenir una reunió de treball amb el conjunt dels representants policials, a través de les quatre organitzacions sindicals (UGT, CCOO, CSIF i SPPLB) a loficina ciutadana del PPCS del carrer Governador. L’objectiu de la cita ha estat “premer el sentir dels agents de la nostra Policia Local, més de 230 persones, especialment després de l’abandonament precipitat del regidor que fins ara tenia assignades les funcions de l’àrea, David Donate, i que hi hagi estat l’alcaldessa Amparo Marco la que hagi anunciat que es queda les funcions, sense delegar-les a cap altre regidor del grup socialista”.

“Per al Partit Popular, la seguretat ciutadana és una qüestió principal i prioritària a la nostra ciutat, tenint en compte que el nombre de delictes ha crescut un 30% el passat any 2021. El relat de quina és la situació del cos d’agents que hem rebut per part dels representants sindicals ens ha deixat molt preocupats, ja que veiem, d’una banda, que són moltíssimes les mancances i problemes organitzatius i de manca de mitjans tècnics i humans que pateixen, amb un clar deteriorament del servei que s’ha accentuat en els darrers anys. I de l’altre veiem que la nostra Policia Local es troba en una situació d’orfandat total, ja que falta un responsable polític que estableixi un full de ruta clar per redreçar les condicions amb què treballa la nostra Policia Local, ara accentuada per la interinitat en què opera la cúpula policial”, ha declarat.

En aquest punt, Begoña Carrasco ha recordat que des de l’any 2015, la ciutat de Castelló ha tingut fins a tres regidors de Policia Local (Antonio Lorenzo, Omar Braina i David Donate) i cinc caps (José Luis Carque, Miguel Domingo Palomo, Francisco Javier Genovés, José Ramón Nieto i Jorge Cabedo), havent posat aquest darrer data a la seva responsabilitat al capdavant del càrrec al mes de maig. “Aquesta inestabilitat afecta l’organització i les tasques del conjunt de la Policia Local, cosa que es tradueix en falta de mitjans humans i tècnics, i una direcció clara de quins són els serveis prioritaris que ha d’afrontar de cara a la ciutadania”, ha assenyalat , segons la informació aportada pels quatre sindicats policials.

En aquesta línia, al ja conegut problema de les quantioses places vacants d’agents, que fa anys que no cobreixen, amb nivells de personal de l’any 2012, “la qual cosa provoca que moltes nits hi hagi només una patrulla amb dos agents a peu de carrer, o que el darrer dissabte de Magdalena, amb milers de persones als carrers, hi hagi el mateix personal patrullant que el dissabte posterior a les nostres festes fundacionals, una cosa inaudita”. “També que els agents estan utilitzant els seus propis mòbils particulars en les seves funcions policials davant de la falta de mitjans tècnics per a qüestions tan senzilles com prendre imatges en un atestat; o que la unitat d’atestats no reuneix els darrers avenços tecnològics o els vehicles no compten amb els últims sistemes per a les tasques de patrulla al carrer”, indica, o que “hem conegut que es prenen decisions que posteriorment no han estat comunicades i coordinades tot el cos d’agents, cas de la recentíssima obertura al trànsit en dos sentits de carrer Rafalafena per les obres de l’avinguda Lidón”.

A tot això cal sumar problemes en el reconeixement i el pagament d’hores extres, plusos de productivitat o nocturnitat, l’acumulació d’hores o la promesa incomplerta de la carrera professional, l’envelliment de la plantilla –amb torns en què la mitjana de edat supera els 53-55 anys–, la no assistència jurídica per al GIP o l’aplicació del conveni col·lectiu, aprovat ja fa gairebé un any i que segueix sense activar-se.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha recollit les demandes dels representants policials i s’ha compromès a traslladar les seves queixes a l’equip de govern, perquè és clar que “el que està passant al si de la Policia és greu”.

“D’entrada, ens queda clar que tots coincideixen que la solució no és la creació d’un altre lloc a dit, la figura d’un coordinador general, i menys si sembla que la persona que se seleccionarà té data de caducitat, ja que la durada seria de sis mesos. Els agents necessiten un interlocutor polític que prengui decisions i amb què poder consensuar l’organització del cos de seguretat de la ciutat de Castelló, i sobretot, que estableixi quin és el pla de treball i objectius a curt, mitjà i llarg termini, en base a què es pugui desenvolupar l’activitat de servei públic dels nostres agents de la Policia Local”, ha afegit la portaveu del PP.

Begoña Carrasco insta Amparo Marco a deixar els embolics interns de l’equip de govern ia centrar-se i posar-se a treballar en l’important, a resoldre els problemes d’organització i manca de mitjans humans i tècnics que té la Policia Local de Castelló, perquè tot això repercuteix en la vigilància policial al carrer i, per tant, en el conjunt dels castellonencs. Ella mateixa ha anunciat als agents que la gestió de l’àrea l’assumeix personalment, sense previsió fins a la data de delegar-la a cap membre del seu equip. Així que ja no hi ha excuses per resoldre el problema que la seva pròpia gestió ha creat i que ha portat a un nivell de deteriorament del cos de la Policia Local desconegut fins ara”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: