L’IVAJ organitza el camp de voluntariat d’arqueologia a la vil·la romana El Prat de Viver

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha iniciat el camp de voluntariat d’arqueologia El Prat a Viver, que es desenvolupa de el 10 a el 23 de juliol per a joves de 15 a 17 anys, dins el programa ‘Viu la Solidaritat’.

L’objectiu general d’el camp és l’excavació i documentació arqueològica de la vil·la romana El Prat, a Viver, on 15 voluntaris i voluntàries realitzen treballs d’excavació, neteja i catalogació dels materials recuperats i reben una visió global de l’arqueologia, amb la coordinació d’un arqueòleg.

Així mateix, desenvolupen tasques complementàries de neteja, siglat i catalogació de peces; xerrades relacionades amb la disciplina arqueològica; dibuix d’estructures de camp, fitxes arqueològiques en camp i visites a altres jaciments arqueològics i llocs d’interès històric de Viver.

El projecte culmina amb un exemple de posada en valor dels resultats a la població que l’acull. El camp està organitzat en col·laboració amb l’ajuntament de Viver i inclou activitats complementàries com excursions i visita, tallers i activitats formatives, d’animació, vetllades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.

Aquestes activitats estan coordinades per un equip format per professionals de l’animació, sota la responsabilitat de l’IVAJ, que conviuen i participen en el camp. L’equip d’animació proposa a el grup activitats culturals i d’animació adaptades a les característiques de l’entorn, i de les persones participants, que es desenvolupen durant les tardes i caps de setmana.

Aquest estiu, dels vuit camps organitzats per l’IVAJ, tres són d’arqueologia: Obradors, a Manises, de el 27 juny a l’11 de juliol; la Vila Romana El Prat de Viver, de l’10 a l’23 de juliol, i la fortalesa islàmica El Castillet de Millars, de l’1 a l’15 d’agost.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: