DestacatMés notícies

L’IVAJ llança el seu canal de Twitch amb una trobada per analitzar la situació de l’ocupació juvenil

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) s’estrena a Twitch el proper dijous 3 de juny a les 19.00 hores amb una trobada que es retransmetrà en directe per examinar la situació actual a la qual s’enfronten les persones joves per accedir a el mercat laboral, així com les seves perspectives de futur.

A la sessió hi participarà el director general de l’IVAJ, Jesús Martí; la vicepresidenta de Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Irene Peris, i la sociòloga Elena Mañas, amb experiència en temes laborals. La periodista Sònia Fernández serà l’encarregada de moderar el directe, que també estarà obert a rebre preguntes dels espectadors i espectadores.

“El nostre objectiu és que la gent jove que vulgui unir-se a l’esdeveniment pugui interactuar, plantejar tots els seus dubtes i inquietuds, ja que l’ocupació juvenil és una qüestió que interessa a tots”, ha indicat el director de l’IVAJ.

Per això, l’IVAJ ha volgut obrir el seu cicle de directes amb aquesta temàtica que tant preocupa a la joventut valenciana. “Ens vam estrenar a Twitch per posar sobre la taula conceptes com atur, precarietat i exili que figuren entre les grans temes d’interès de les persones joves”, ha assenyalat Martí.

El 90% de la joventut, interessada en l’ocupació

L’ocupació és el tema que suscita un major interès entre el 90% de la joventut valenciana, d’acord amb els resultats de l’Informe de Joventut de la Generalitat Valenciana, realitzat per l’IVAJ, a partir d’un total de 1.216 entrevistes personals a joves d’ entre 15 i 30 anys. La segueixen l’educació (87%), la seguretat (86%) i les desigualtats entre homes i dones (85%).

Un terç de les persones entrevistades afirmava que la seva ocupació és només treballar, xifra que arriba al 52% si es comptabilitza a les persones que tenen una altra ocupació a més de treballar. En canvi, el 36% es declara només estudiant o estudiant en recerca de feina.

Així mateix, dues terceres parts de les persones entrevistades que estan a l’atur sense cobrar atur afirmen haver tingut un treball remunerat, encara que hagi estat durant poc temps o de forma esporàdica.

El nombre de treballs remunerats que ha tingut la població jove que ha treballat presenta una gran variabilitat, amb un nombre mitjà d’entre 3 i 4 treballs

Pel que fa als principals mitjans d’accés a l’mercat laboral de les persones joves, en major mesura es realitza a través de l’enviament de l’currículum i també a través de l’contacte d’amistats, persones conegudes, progenitors i altres familiars

D’acord amb l’informe, les persones joves que treballen o han treballat perceben un sou net mitjà mensual de gairebé 919 euros que no arriba a el Salari Mínim Interprofessional, que és actualment de 950 euros a l’mes. Així mateix, l’antiguitat mitjana de les persones entrevistades en el seu últim treball oa la feina actual s’acosta a l’any i mig, en concret 17 mesos.

La gran majoria de la població jove entrevistada que treballa o ha treballat ho ha fet o ho fa com a assalariat / a, més com a assalariat fix / a (52%) que com assalariat eventual (34%).

Un altre resultat significatiu és que, a mesura que s’incrementa l’edat de les persones entrevistades el percentatge de persones assalariades fixes augmenta, de ser minoritari entre les persones de 15 a 19 anys a ser majoritari entre les de 25 a 30 anys.

El contracte de treball a jornada completa (55%) predomina sobre el dels contractes a jornada parcial (27%), sent una mica més habituals els contractes indefinits (31%) que els temporals (24%) quan es parla dels contractes a jornada completa, mentre que, entre els de jornada parcial, són més els temporals (17%) que els indefinits (10%). Els contractes indefinits (41%) i els contractes temporals (40%) registren un nivell similar.

Els contractes a jornada completa són més habituals entre els homes que entre les dones, i a mesura que augmenta l’edat s’incrementen els contractes indefinits i els contractes a jornada completa.

Una de cada cinc persones entrevistades que estava treballant abans de l’estat de confinament veia en risc el seu lloc de treball en el termini d’un any.

Segons l’Informe de Joventut de la Generalitat Valenciana, les persones joves residents a la Comunitat Valenciana consideren com els principals aspectes més útils per trobar una bona feina l’haver completat un aprenentatge o un curs de formació adequat, en major mesura, seguit de tenir bons contactes i de comptar amb habilitats comunicatives.

Amb aquest nou canal, l’IVAJ vol connectar amb el públic més jove, d’entre 12 a 30 anys, i poder difondre un contingut divulgatiu, dinàmic i interactiu. En aquest espai es realitzaran directes amb joves i professionals de joventut per dialogar sobre temes d’interès.

Diàriament, Twitch rep una mitjana de 26,5 milions de visitants i més de 6 milions de persones ofereixen contingut propi a la resta de la comunitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint