L’IVAJ fa pública l’oferta de 375 places per als camps de voluntariat ‘Viu la solidaritat’ el 2023

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha fet pública l’oferta de 375 places per a camps de voluntariat ‘Viu la solidaritat’ aquest 2023, que van dirigits a persones joves d’entre 15 i 30 anys, i amb què es busca fomentar entre aquest col·lectiu “els valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural”.

Així ho ha explicat el director general de l’IVAJ, Jesús Martí, que ha destacat que entre les funcions de l’organisme que dirigeix hi ha la d’impulsar “la realització d’activitats de lleure educatiu, socials, culturals, esportives, mediambientals i de lleure que permetin el desenvolupament integral de la joventut i que eduquin en hàbits de participació i en valors de compromís i integració social”.

Martí ha assenyalat que aquests són els principis que impulsen els camps de voluntariat ‘Viu la solidaritat’, que ofereixen activitats a través de les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada al desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut social a favor de la comunitat”, combinat amb activitats complementàries d’animació.

Així mateix, lintercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional (SIV), adscrit a lInstitut de la Joventut, permet a la joventut valenciana la participació en activitats de caràcter nacional i internacional.

L’oferta, que contempla les places de tot l’any, inclou dos camps de primavera i dos més d’hivern, fet que suposa un total de 50 places disponibles per a cada temporada. Aquests voluntariats estan centrats en el treball amb persones menors i aniran dirigits a persones joves que tinguin entre 18 i 30 anys.

L’oferta d’estiu inclou 11 camps relacionats amb l’arqueologia, el medi ambient i el treball amb nens i nenes, i suposen un total de 275 places que s’ofereixen a dos grups d’edat: un entre 15 i 17 anys i un segon va entre els 18 i els 30 anys.

El contingut concret de cada camp es podrà consultar, conforme estigui definit, a la web de l’IVAJ, a través d’aquest enllaç.

El director general de l’IVAJ ha informat que els camps de primavera, que obren la temporada, es faran entre els dies 7 i 16 d’abril, coincidint amb les vacances de Setmana Santa i Pasqua, mentre que els d’estiu estan previstos per als mesos de juliol i agost i tindran una durada entre 10 i 15 dies naturals, excepte en aquells casos que, per les característiques pròpies de l’activitat, s’aconselli una durada diferent.

Per la seva banda, els camps d’hivern se celebraran entre els dies 26 de desembre i 4 de gener del 2024, coincidint amb les vacances de Nadal.

Requisits per participar als camps

Els camps de voluntariat estan projectats per a dos grups d’edat: d’una banda, la compresa entre els 15 i els 17 anys, i de l’altra la que va entre els 18 i els 30 anys. Les persones participants hauran de tenir complerta ledat mínima i no superar, el dia dinici de lactivitat, ledat màxima assenyalada en cada camp de voluntariat.

Per la seva banda, les persones participants als camps es comprometran a realitzar una tasca de voluntariat de forma desinteressada els dies i hores estipulades al projecte tècnic del camp en què s’inscriuen ia reunir els requisits necessaris per dur a terme el projecte tècnic del camp de voluntariat en òptimes condicions.

Així mateix, accepten col·laborar en el desenvolupament de la programació de les activitats d’animació, contribuir a l’organització general del camp (tasques de neteja, cuina, administració i similars), ia respectar les diferents creences, ideologies i diferències de totes les persones participants del camp.

La permanència al camp des de l’inici fins al final de l’activitat programada, excepte en casos de força major, també és obligatòria; com també ho és respectar les normes de règim intern i de convivència pròpies de cada camp.

Preus i condicions

La participació als camps de primavera i hivern organitzats a la Comunitat Valenciana té un cost de 30 euros per plaça i torn, mentre que als d’estiu la quota per plaça i torn és de 110 euros. Per part seva, l’import dels camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SIV tindran el cost que es fixi des de les entitats organitzadores.

Aquest preu inclou l’allotjament en instal·lacions adequades per a l’activitat prevista, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al desenvolupament correcte del projecte tècnic, programa d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural que es desenvolupin durant el torn, i assegurança d’accident i responsabilitat civil.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: