L’IVAJ dóna suport a les activitats de voluntariat i organitza un curs per a participants del Cos Europeu de Solidaritat

L’Agència Nacional Espanyola de el programa Cos Europeu de Solidaritat (CES) organitza, sota la coordinació de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), un curs de formació a l’arribada dirigit a les persones voluntàries recentment incorporades en organitzacions d’acollida espanyoles.

El subdirector de l’IVAJ, Raúl Porta, ha donat la benvinguda a aquesta activitat formativa en la qual participen un total de 23 persones joves procedents d’Àustria, Espanya, Turquia, Alemanya, Itàlia, Ucraïna i Bèlgica i que estan realitzant les seves activitats de voluntariat a diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia.

La formació es desenvolupa de l’18 a l’21 d’octubre de manera virtual, format que s’ha vingut utilitzant per a aquest tipus d’activitats durant les restriccions a la mobilitat física provocades per la COVID-19. En properes edicions, amb la superació de la situació d’alerta sanitària s’anirà traslladant a la modalitat presencial.

El principal objectiu de el curs és proporcionar a les persones participants una formació útil i pràctica per a l’inici i la primera etapa del seu voluntariat com a participants de l’Cos Europeu de Solidaritat (CES) i formar-les per al servei i l’experiència voluntària.

Quant als continguts específics es repassen conceptes relacionats amb el Programa que els permet realitzar el seu voluntariat: CES i conèixer l’Agència Nacional Espanyola i es proporciona coneixements sobre

la importància de la solidaritat i el servei a la comunitat de cara a la seva transformació personal, cap a una ciutadania activa i responsable amb la comunitat i l’entorn.

Així mateix, es presenta el país d’acollida en el seu context sociocultural, històric i geogràfic per facilitar la seva adaptació i es proporcionen habilitats comunicatives, inclosos els aspectes de l’aprenentatge intercultural i l’idioma espanyol i habilitats socials

El curs també ofereix una reflexió conjunta sobre els objectius de l’aprenentatge i eines que els serveixin per planificar a el mateix temps que afavoreix el coneixement mutu entre les persones participants i que puguin a construir xarxes de voluntariat.

Aquesta formació fomenta la coresponsabilitat i l’actitud positiva cap a l’intercanvi, l’experimentació i l’aprenentatge, amb l’ús d’eines digitals interactives per facilitar la transmissió d’informació i continguts més atractius.

Dins el cicle de Formació i Avaluació per a activitats de voluntariat, és un complement a el suport continu ofert per les organitzacions d’acollida i suport, abans i durant el període de servei. També facilita el contacte entre persones voluntàries, organitzacions participants i agències nacionals o centres Salt.

El curs està organitzat per l’Agència Nacional Espanyola de Joventut de el Programa CES i Erasmus +, de la qual forma part l’Institut Valencià de la Joventut.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: