El Pla Vega Renhace del Consell explica les actuacions prioritàries per a la comarca a San Fulgencio

El director de l’Oficina d’Oriola de el Pla Vega Renhace de Consell, Antonio Alonso, s’ha reunit amb l’alcalde de Sant Fulgenci, José Sampere, per explicar les actuacions prioritàries que s’estan duent a terme en el si de l’esmentat pla en la Vega baixa.

En la trobada de treball, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de San Fulgencio, Alonso ha detallat els projectes que la Generalitat hi ha a la comarca, per tal de convertir aquesta zona del sud de la província d’Alacant en un territori resilient a un altre fenomen meteorològic de la magnitud de la NA, que va assolar la comarca al setembre de 2019. Una estratègia que té també com a finalitat aconseguir el desenvolupament econòmic i social del Baix Segura.

Entre les actuacions prioritàries destaquen, entre altres, la col·locació de barreres flotants en els assarbs i les sèquies del riu Segura o els Plans d’Emergències Municipals (PEM).

A més, cal recordar que la Generalitat ha destinat 16 milions d’euros a finançar obres en sistemes de drenatge sostenible (SUD) al Baix Segura, dels quals 400.000 euros li han correspost a Sant Fulgenci. Una inversió que es destinarà a dotar el municipi de col·lectors i una bomba per recollir aigua i que desguàs a través d’una canonada a la sèquia de l’conveni.

A la reunió també han acudit el regidor d’Urbanisme, Aigua i Agricultura, Francisco Manuel Molero.

Seguint amb la ronda de reunions per explicar el treball que està desenvolupant el Pla Vega Renhace de el Consell i escoltar i recollir totes les demandes dels ajuntaments de la comarca, Antonio Alonso ja ha visitat 26 dels 27 municipis de la comarca: Albatera; Almoradí; Benferri; Daya Nova; Daya Vieja; Guardamar de la Segura; Jacarilla; Els Montesinos; Oriola; Pilar de la Horadada; Rafal, Sant Isidre; Sant Miquel de les Salines; Torrevella; Algorfa; Catral; Callosa de Segura; Benejúzar; dolors; Benijófar; Bigastro; Cox; Granja de Rocamora; Redován; Rojals i Sant Fulgenci.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: