L’IVAJ difon la nova guia Erasmus + 2021

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha començat la difusió de el Programa Erasmus + per al període 2021-27 així com la guia Erasmus + 2021 que presenta destacades novetats en l’àmbit de Joventut, amb el lema ‘Enriquint vides, Obrint ments’.

Entre els quatre objectius principals estan la inclusió i la diversitat, la transformació digital, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic així com la participació en la vida democràtica.

En l’apartat d’inclusió i diversitat el programa promou la igualtat d’oportunitats i accés, inclusió, diversitat i justícia al llarg de totes les seves accions. Les organitzacions i participants amb menys oportunitats són al centre d’aquests objectius i el programa facilita els mitjans i recursos per a això.

Un altre àmbit destacat és la transformació digital per aprofitar el potencial de les tecnologies digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge i el desenvolupament d’habilitats digitals.

Així mateix el programa es planteja com un instrument clau per a la creació de coneixements, habilitats i actituds sobre el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible tant dins com fora de la Unió Europea.

El Pacte Verd Europeu destaca el paper clau d’Erasmus + i anima les organitzacions participants a promoure la sostenibilitat ambient, fomentar els viatges ecològics: el desplaçament que utilitza mitjans de transport de baixes emissions per a la major part de el viatge, com a autobús, tren o vehicle compartit

En la participació es dóna prioritat als projectes que ofereixen oportunitats per a la participació de les persones en la vida democràtica, el compromís social i cívic a través d’activitats d’aprenentatge formals o no formals.

Rondes i projectes

Entre les novetats en les accions es troben els projectes K1- Mobilitat de treballadors: a les mobilitats de desenvolupament professional s’afegeixen ‘activitats de desenvolupament i divulgació de sistema’, com activitats complementàries per augmentar l’impacte i contribuir a el desenvolupament de la feina juvenil

En els projectes K1 Activitats de participació juvenil, es contemplen activitats d’educació no formal que fomenten la participació de la joventut i tenen com a objectiu principal: involucrar, connectar i donar poder als joves perquè puguin canviar les coses que els importen, a través seu participació en la vida democràtica d’Europa, mitjançant campanyes de sensibilització entorn de la seva participació activa o simulació de funcionament de les institucions.

Aquestes accions poden ser tallers, reunions presencials / online, seminaris, esdeveniments, a nivell nacional o transnacional sobre temes rellevants per a la seva vida diària com a ciutadans europeus actius.

Així mateix inclouen consultes de joves com campanyes de sensibilització al voltant de la participació dels joves en la vida democràtica o simulació de funcionament d’institucions

Pel que fa als projectes K2 -Associacions a petita escala estan dirigides a organitzacions nouvingudes i amb menys experiència i actors a petita escala. Aquestes associacions haurien de constituir un primer pas perquè les organitzacions cooperin a nivell europeu. Així mateix es dóna suport a la inclusió de grups amb menys oportunitats, inclou el suport a una ciutadania activa europea i porta la dimensió europea a l’àmbit local.

El nombre de rondes de presentació de projectes en 2021 es redueix a dos. Els terminis seran a la Ronda 1 a l’11 de maig per als projectes K1 i fins al 20 de maig per als projectes K2. La ronda 2 té com a termini de presentació el 5 d’octubre per a projectes K1 i el 3 de novembre per a projectes K2

També s’ofereix un nou enfocament en el finançament de el suport organitzatiu, en visites de preparació i en el suport a la inclusió. Per exemple el suport a l’Viatge Verd s’incrementa en un 15% de l’ajuda estàndard per a viatges i fins a 6 dies de viatge en cas de viatge ecològic.

Discover EU

El programa Discover EU s’integra en el programa Erasmus + sota el lema “Expandeix la teva zona de confort”.

Permetrà a joves de 18 anys participar en un sorteig de passis de tren per viatjar i descobrir la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea.

A la primera ronda d’octubre 2021 sortejaran 60.000 viatges. Aquest estiu es sortejaran 15.000 viatges corresponents a les sol·licituds de viatges de 2019.

Hi podran participar joves que compleixin 18 anys el 2021, tant de forma individual, com en petits grups i les organitzacions acreditades Erasmus +.

Les organitzacions oferiran activitats de suport als participants (promoció; organització i planificació de rutes; assistència logística i reserves; suport a la inclusió i provisió d’un acompanyant si és necessari; assessorament i tutoria al llarg de l’experiència i seguiment i avaluació.

En 2021 es fomenta molt especialment el viatge en Ferrocarril

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: