L’IVAJ convoca places en residències d’estudiants d’Alacant, Benicarló i Castelló per al curs 2021-2022

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert la convocatòria per a cobrir un total de 86 places en les seves residències juvenils d’Alacant, Castelló i Benicarló adreçades a joves estudiants o que duguin a terme alguna activitat esportiva, cultural o d’índole similar durant el curs acadèmic 2021-22.

S’ofereixen les places lliures, seguint totes les recomanacions sanitàries i d’acord amb els plans de contingència i mesures davant la COVID-19.

La Residència Juvenil Universitària La Florida d’Alacant ofereix un total de 46 places, totes elles en habitacions individuals. La Residència Juvenil Mare de Déu de l’Lledó de Castelló oferta 19 places en habitacions dobles d’ús individual i en la Residència Sant Crist de la Mar de Benicarló, es convoquen 21 places en habitacions dobles.

Les persones que sol·liciten una plaça en alguna de les residències juvenils hauran de tenir una edat compresa entre els 14 i 30 anys, ambdós inclosos, a l’acabar el termini de presentació de sol·licituds.

L’IVAJ realitza aquesta convocatòria anualment per tal d’afavorir les possibilitats d’allotjament i manutenció de joves que, per raó d’estudis o per dur a terme activitats esportives, culturals o similar han de desplaçar-se fora del seu domicili habitual.

De la convocatòria publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), s’estableix que podran ser beneficiaris i beneficiàries d’aquestes places, estudiants que cursin estudis conduents a títols oficials impartits per les universitats de la Comunitat Valenciana; que cursin cicles formatius o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris així com estudiants estrangers que participin en accions de programes europeus o altres programes de cooperació internacional i joves que duguin a terme alguna activitat esportiva, cultural o similar.

El programa ofert de residències juvenils inclou allotjament i pensió alimentària completa: esmorzar, dinar i sopar. L’allotjament es realitzarà d’acord amb les condicions particulars de cada residència.

Tant per als estudis universitaris com per als no universitaris, es considerarà curs acadèmic lectiu el que en el seu moment fixin la universitat corresponent i la conselleria competent en matèria d’educació. Així mateix la plaça que s’obtinga s’estendrà fins a la finalització dels estudis oficials.

Baremació i criteris socials

Per a la baremació de les candidatures es consideren determinades situacions socioeconòmiques com la condició d’orfandat absoluta, la situació de desocupació o atur laboral de tots els membres de la unitat familiar sense subsidi ni prestació; la situació de víctima de violència de gènere, de família acollidora, de família monoparental, de família nombrosa o la presència de germà-germana amb matrícula a la residència sol·licitada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: