L’IVAJ centra en el ‘bullying’ la nova edició de Lectura Oberta amb el llibre ‘Invisible’ d’Eloy Moreno

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha triat el llibre ‘Invisible’, d’Eloy Moreno, per a tractar l’assetjament escolar a través de la iniciativa Lectura Oberta. Una proposta que conjuga la lectura, el joc interactiu i l’educació en valors per a joves de 12 a 16 anys. Es tracta d’una proposta per a crear una experiència lectora transmèdia, social i interactiva que tindrà per títol ‘Sense rostre’.

A través de la lectura d’‘Invisible’ es planteja una escape room en forma de misteri que permet protagonitzar una aventura en primera persona, en la qual es tractaran situacions per a reflexionar sobre la capacitat per a denunciar i enfrontar-se a situacions de bullying.

Esta novel·la, pensada per al públic juvenil, relata la història d’un xic adolescent que patix assetjament escolar. Exposa les situacions de violència, la depressió del protagonista, la inacció de l’entorn, però també els qui decidixen prendre cartes en l’assumpte.

Què fer si som testimonis d’una agressió? Què ocorre si mirem cap a un altre costat? En quina persona ens volem convertir? Com ajudar a millorar el nostre món, la nostra escola, el nostre institut, la vida de les nostres companyes i companys? On està la nostra força realment? I l’heroisme? Són preguntes que s’hauran de fer els qui accepten este repte lector i s’embarquen en esta aventura.

A més, amb esta metodologia de lectura ludificada es potencia la creativitat i la participació de les persones lectores mitjançant el joc, i també les destreses de lectura i les habilitats socials, creatives i col·laboratives, així com les competències transmèdia.

Programació

La proposta es desenvolupa en diverses fases; la primera destinada a la formació telemàtica del personal tècnic de joventut i agents culturals dels municipis.

A partir de l’1 d’octubre, i al llarg de tot el mes, es desenvoluparan les activitats d’escape room literari del personal tècnic de joventut i agents culturals amb el seu grup de joves. I des del 6 de novembre, fins a final de mes, seran les activitats lectores en diferents plataformes en línia.

LEA

LEA és una plataforma web que redefinix el concepte de club de lectura aprofitant el potencial de les noves tecnologies. L’objectiu és dinamitzar i enriquir la lectura apostant per una experiència transmèdia, social i interactiva en què la o el lector es convertisca en el protagonista de la història.

És un club de lectura en línia amb sessions de debat, continguts col·laboratius i activitats digitals i presencials al voltant d’un llibre, del seu autor o autora i del seu ecosistema literari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: