L’Ivace finança amb prop de 2,5 milions d’euros les noves instal·lacions d’AIMPLAS per a la investigació en economia circular

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha visitat les noves instal·lacions de l’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) destinades a impulsar la investigació en sostenibilitat mediambiental.

Aquestes instal·lacions, de més de 2.200 metres quadrats, han estat finançades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb 2,47 milions d’euros i permetran al centre tecnològic donar resposta a la demanda creixent per part de les empreses de serveis relacionats amb economia circular.

“L’economia circular –ha assenyalat Rafa Climent– és una de les claus per a la reactivació de la nostra economia. Aquesta estratègia no s’entén sense el desenvolupament de noves tecnologies, recerca i innovació i tots aquests aspectes estan a disposició de les empreses en aquestes noves instal·lacions”.

L’ampliació de les infraestructures d’AIMPLAS inclou plantes pilot, laboratoris, una sala blanca per a la investigació en l’àmbit de la salut i espais de treball concebuts des del primer moment amb criteris de sostenibilitat mediambiental, cosa que l’ha convertit en el primer edifici de I +D espanyol a comptar amb el certificat BREEAM.

Entre les investigacions previstes hi ha la de processos químics de síntesi de polímers i la investigació de l’ús del CO2 com a primera matèria d’origen renovable, així com per al desenvolupament de nous processos de reciclatge químic i investigacions per al sector mèdic.

Per al responsable d’Economia “AIMPLAS ha aconseguit fer realitat una idea revolucionària, avantguardista i necessària per, no només fer front a les exigències del mercat sinó per avançar-vos a futures demandes”

En aquest sentit, Climent s’ha referit a la “important i necessària” tasca dels centres tecnològics per continuar desenvolupant investigacions que millorin la competitivitat de les empreses i per extensió la qualitat de vida de la societat.

El 2022 la unitat d’innovació de l’Ivace ha destinat 56,2 milions d’euros (un 12% més que l’exercici anterior) per impulsar la investigació i el desenvolupament experimental als 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana i la transferència del coneixement tecnològic més gran possible a les pimes perquè creixin en innovació i competitivitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: