L’Ivace dóna suport a Aitex en el desenvolupament de tècniques revolucionàries d’encapsulació sostenible per al sector de la cosmètica

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), en el marc dels seus ajuts dirigits a impulsar la investigació dels centres tecnològics del Comunitat Valenciana i transferir el seu coneixement al teixit industrial, ha donat suport a l’Institut Tecnològic del Tèxtil, (Aitex), a un projecte revolucionari al sector de la cosmètica.

L’objectiu d’aquesta investigació, desenvolupada pels laboratoris de cosmètica d’Aitex, és oferir un producte d’ús cosmètic que permeti conservar les propietats del retinol (també conegut com a vitamina A), el qual és altament inestable perquè es degrada fàcilment en contacte amb la llum i s’oxida molt ràpidament al contacte amb l’aire.

Per aconseguir-ho, s’ha desenvolupat un vel de nanofibres amb un polímer biodegradable i sostenible per a la protecció dels principis actius cosmètics.

Aquest vel conté retinol que ha estat obtingut mitjançant la tecnologia d’electrofilat per ser utilitzat com a producte d’ús dèrmic o cosmètic per oferir un tractament eficaç sobre la pell.

La tecnologia de l’electrofilatura permet el desenvolupament d’un producte molt nou i atractiu de cara a l’usuari final com són les màscares i pegats facials de nanofibres amb components rics en actius, lliures de conservants i altres additius estabilitzadors.

L’ús continuat del vel de nanofibres ofereix un avantatjós efecte reafirmant, antienvelliment i hidratant, el qual ha estat testat sobre Fibroblasts Dèrmics Humans Normals (NHDF) durant 24 hores.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat l’alt potencial de R+D que té el centre tecnològic que els permet tenir la capacitat de posar en marxa solucions a mida de manera ràpida i eficient com és el cas d’aquest servei dirigit a la indústria cosmètica”.

En aquest sentit, Company ha assenyalat que des de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, “continuarem potenciant i facilitant inversió rivada en R+D i en innovació com a instrument clau per a la transformació del model productiu”.

Un altre dels objectius a futur que s’ha fixat l’Ivace és reforçar la col·laboració publicoprivada “i un bon exemple d’això és la col·laboració Ivace-Redit-Instituts Tecnològics, per crear un model productiu basat en el coneixement, la investigació i el desenvolupament innovador”.

Sector cosmètica

El sector de la cosmètica presenta un elevat potencial de creixement a més d’un canvi continu perquè el que atreia els consumidors ahir, pot ser que avui estigui quedant desfasat i demà perdi el seu valor. Per tant, es tracta d’un mercat molt dinàmic en què totes les seves innovacions estan en increment.

Actualment s’observa una demanda creixent per part dels consumidors per substàncies naturals funcionals, a més de nous materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient que transmetin al producte característiques úniques. És per això que el desenvolupat de productes que compleixin tots aquests requisits suposa un important repte tecnològic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: