El Grup Popular demanarà per tercera vegada que Les Corts investigui els abusos a menors tutelats de la Comunitat

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat avui que el Grup Popular sol·licitarà per tercer cop que les Corts investiguin els casos d’abusos sexuals a menors tutelats de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha traslladat Mazón al costat de la Síndica del GPP, Mª José Catalá, després de la reunió del comitè de direcció del PPCV. “El que està passant és enrojolant, vergonyós i indignant, hem arribat a un punt de no retorn. Dues vegades els membres del tripartit s’han negat a constituir a les Corts una comissió d’investigació per aquest assumpte, i les informacions que anem coneixent són tan rellevants i greus que ho demanarem per tercera vegada”, ha assenyalat.

Així, el president del PPCV ha indicat que és absolutament intolerable que l’argument de contestació de la Generalitat, després de conèixer-se els 175 casos d’abusos en un any que recull l’informe del Síndic de Greuges, sigui que hi ha menors de primera o menors de segona en funció de si el règim de protecció de tutela és familiar o residencial. Això està vorejant la indignitat”.

“Tothom vol saber què ha passat amb els menors menys el President de la Generalitat i és una cosa que ens crida l’atenció i ens indigna”, ha assenyalat Mazón. Així, ha recordat que el Síndic de Greuges ha denunciat bloqueig a la investigació del cas d’una menor que va patir abusos per part d’un educador, o que la Unió Europea ha admès a tràmit la denúncia del PP, així com que hi ha una petició de comissió de recerca al Congrés dels Diputats.

“Només el tripartit, que sustenta Puig, s’està negant a voler saber què està passant a la llum d’aquests nous 175 casos que ells mateixos reconeixen, perquè són dades de la mateixa Conselleria que recull el Síndic. Ens preguntem què ha de passar que puguem saber quines mesures es prenen”, ha indicat.

Mazón ha preguntat “com és possible que l’única institució que no vol investigar i saber què ha passat sigui les Corts quan tothom vol investigar. Això està arribant a la indignitat, a la xafogor ia la manca de responsabilitat. Volem saber quines mesures s’han pres, quina protecció, quines cauteles, i per això tornarem a sol·licitar la creació d’una comissió de recerca”.

El president del PPCV ha afirmat que el seu partit “no mirarà cap a una altra banda”. “Volem saber la veritat i arribar al fons del tema i que rendeixin comptes els qui estan al capdavant de la tutela dels menors a la Comunitat Valenciana. Mónica Oltra no pot passar un minut més al capdavant d’aquesta Conselleria ni es pot permetre l’actitud còmplice del president Puig, que és el darrer responsable”, ha dit.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: