Lisette Oropesa debuta en les Arts amb obres de Bizet, Fauré, Falla, Rodrigo, Schumann i Schubert

La soprano Lisette Oropesa, considerada com una de les grans dives del panorama líric, debuta aquest dissabte, 5 de març, en el Palau de les Arts amb obres de Bizet, Fauré, Falla, Rodrigo, Schumann i Schubert dins del cicle ‘Les Arts és Lied’.

La seua veu espectacular, tècnica incontestable, fermesa en el registre sobreagut, timbre lluminós, facilitat esbalaïdora per a les agilitats i una elegància canora, juntament amb el seu poderós magnetisme en l’escenari i carisma personal, són les claus de l’èxit d’una artista imprescindible en els grans teatres i auditoris del circuit internacional.

Acompanyada al piano per Rubén Fernández Aguirre, la cantant nord-americana d’origen hispà es presenta davant del públic valencià amb un repertori dedicat als grans compositors de ‘Lied’ i cançons, amb una especial atenció als autors espanyols i americans, que repetirà dies després en la Staatsoper de Viena.

Lisette Oropesa iniciarà el recital amb pàgines de liederistes de referència com Schumann i Schubert, passant pels francesos Bizet i Fauré, i l’italià Mercadante. Per a la segona part, la cantant de pares cubans brindarà peces del valencià Joaquín Rodrigo, ‘Cuatro madrigales amatorios’, ‘Siete canciones populares españolas’, de Manuel de Falla, per a concloure amb un homenatge als seus orígens amb cançons de Joaquín Nin i Gonzalo Rojo.

Les localitats per als recitals de ‘Les Arts és Lied’ tenen un preu d’entre 40 i 20 euros per al públic general. En aquest sentit, les Arts recorda que aquest cicle es beneficia de la nova tarifa única amb entrades a 15 euros per als menors de 28 anys.

El cicle que les Arts dedica a aquesta forma musical que uneix veu, poesia i piano continuarà amb els recitals de la mezzosoprano francesa Marianne Crebassa (2 d’abril de 2022) i del cotitzat contratenor Jakub Józef Orli?ski (15 de maig de 2022).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: