L’exposició ‘Etruscos’ del MARQ supera totes les expectatives i acaba el febrer amb més de 66.000 visites

2.591 / 5.000
Resultados de traducción
La resposta del públic a la darrera proposta del MARQ, ‘Etruscos. L’alba de Roma’ ha superat totes les expectatives, amb 66.100 visites fins ara. La bona acollida de la mostra, inaugurada el 26 d’agost passat, va propiciar l’ampliació de la seva estada a Alacant fins al proper 20 de març.

Tal com ha destacat la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, es tracta d’“una xifra excepcional ateses les circumstàncies actuals que han obligat a reduir aforaments a l’interior de les nostres sales a un màxim de 60 visitants, amb passades guiades de tan sols 15 persones i amb les distàncies i itineraris marcats, entre altres mesures preventives contra la Covid-19”.

‘Etruscos’ inclou 150 peces procedents de les excavacions més importants de l’antiga Etruria. Es tracta de la mostra monogràfica més gran exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta misteriosa cultura i és una iniciativa de la Diputació d’Alacant, la Superintendència de Patrimoni Arqueològic de la Província de Pisa i Liorna i la Fundació MARQ. La proposta inclou una selecció peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra, que recorren la història de la civilització etrusca des dels seus orígens al segle IX a.C. fins a la seva gradual absorció pels romans al segle I a.C.

A l’exposició es poden admirar valuoses peces com la diadema d’Orbetello, les polseres de la necròpolis de Bisenzio, les urnes d’Ulisses, de les Sirenes i del Rapte de Proserpina de Volterra o el sarcòfag masculí de la necròpolis de Rosavecchia a la Toscana. Amb l’objectiu d’arribar a públic ampli, l’exposició incorpora material gràfic i didàctic que inclou projeccions audiovisuals i eines interactives. A més, les peces originals van acompanyades d’imatges i de textos explicatius creats a partir d’una rigorosa documentació científica.

D’altra banda, i com a complement a aquesta proposta internacional, ‘Huellas Etruscas a Alicante’ presenta un conjunt de 22 peces que mostren l’empremta d’aquesta antiga cultura itàlica al territori alacantí revelant la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi a l’època ibèrica, que inclou objectes del MARQ, així com dels museus municipals de Xàbia, la Vila Joiosa i Guardamar del Segura.

El MARQ ha habilitat també un espai web amb imatges i informació dels objectes més destacats i accés a la reserva anticipada d’entrades i visites guiades des de l’enllaç https://www.marqalicante.com/etruscos/.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: