L’Institut Valencià de Finances tanca l’exercici 2021 amb un resultat positiu de 9,1 milions d’euros

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha formulat els comptes anuals corresponents a l’any 2021 dels que es desprèn que va tancar el passat exercici amb un resultat positiu de 9,1 milions d’euros, davant dels 0,4 milions d’euros de l’exercici anterior .

Com ha destacat el director general dʻaquest organisme, Manuel Illueca, “per sisè any consecutiu lʻIVF obté beneficis al tancament dʻun exercici.” “A més -ha afirmat- l’activitat registrada per l’IVF el 2021 va suposar xifres rècord per a aquesta institució, ja que en la història d’aquest organisme mai no s’havien realitzat tantes operacions per imports tan reduïts”. De fet, l?import mitjà dels préstecs bonificats dissenyats com a resposta a la crisi s?ha situat en 52.775 euros.

“L’IVF està al servei dels treballadors autònoms i les empreses i dóna resposta a les necessitats de finançament que aquestes puguin tenir en qualsevol de les fases del seu pla de negoci i davant de qualsevol conjuntura macroeconòmica”, ha assegurat el director general.

L’any 2021 va venir marcat per la pandèmia i les greus conseqüències financeres derivades de la paralització de determinades activitats econòmiques. En aquest context, Illueca ha constatat que va caldre apostar pel finançament de circulant als sectors més afectats i pel finançament d’inversió en les activitats menys castigades per la malaltia.

“Hem sabut generar les eines més adequades per donar resposta a aquesta situació i obtingut una molt bona acceptació per part del teixit productiu valencià, com confirmen les xifres del nostre balanç d’activitat del 2021”, ha explicat Manuel Illueca.

Entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2021 l’IVF ha comptat amb set instruments de finançament diferenciats i adaptats segons les necessitats i circumstàncies de persones autònomes i empreses a cada moment. Entre ells hi ha línies bonificades, productes cofinançats amb fons europeus provinents del Feder 2014-2020 i línies de caràcter social. Tot plegat, l’IVF ha realitzat durant el 2021 un total de 2.319 operacions a través d’aquests instruments financers, a les quals han concedit 216,5 milions d’euros.

Cal tenir en compte que L’IVF per desenvolupar polítiques econòmiques basades en instruments financers que siguin útils i eficaços per al teixit productiu valencià ha inclòs al darrer decret d’agilització de tràmits administratius la possibilitat de bonificar també el cost financer (interessos, comissió de aval, despeses de formalització…etc) d’operacions atorgades per entitats privades, i no únicament les concedides pel mateix IVF.

Igualment, dins de l’ampliació del marc normatiu de l’IVF, es permetrà la possibilitat de concedir finançament bonificat amb càrrec als beneficis d’anys anteriors i, per això, es preveu la creació del Fons Promocional IVF, mentre que reserva dotada amb càrrec al benefici de l’exercici de l’Institut Valencià de Finances.

La xifra de negoci creix un 39,2%

Entre les grans xifres incorporades al compte de resultats de l’Institut Valencià de Finances de l’exercici 2021, cal destacar que la xifra de negoci puja a 5,6 milions d’euros, experimentant així un increment del 39,2% en comparació de l’exercici anterior i com a conseqüència de la combinació de diversos factors: per una banda, els ingressos obtinguts dels préstecs concedits, que van augmentar un 31,9% i, de l’altra, els ingressos per prestació de serveis, que van créixer un 116,1%.

Les despeses de personal van augmentar un 6,3% (0,1 milions) i les despeses per serveis exteriors van pujar un 177,1% (1,3 milions), a causa principalment de la contractació de professionals per al suport en la gestió de sol·licituds i la formalització d’operacions de préstec concedides, atès l’increment exponencial registrat a l’exercici.

“A dia d’avui, l’IVF és un organisme solvent, consolidat i capaç de donar una resposta ràpida a les necessitats que puguin sorgir en moments puntuals, atenent la naturalesa dels sectors o col·lectius que conformen l’entramat empresarial i econòmic de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat el director general.

Una taxa de morositat comercial

Des de la seva refundació el 2015, data en què va recuperar les competències en matèria de finançament al sector privat, l’IVF ha renovat completament la seva cartera de clients.

En aquest sentit, el director general ha subratllat que “s’ha apostat per una gestió prudent, des del punt de vista del risc de crèdit de les operacions, seguint sempre criteris professionals i equiparables als de la banca comercial”.

Les dades de les operacions amb aval d’AFIN-SGR són eloqüents. Així, a data d’avui, el 94% de les operacions finançades per l’IVF continuen en risc normal, mentre que les operacions moroses només representen el 0,56% de la cartera.

Encara que s’espera un repunt de la morositat en els propers mesos, a causa de la situació d’incertesa causada pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, l’entitat financera pública valenciana recorda que la pràctica totalitat de les operacions atorgades com a resposta a la pandèmia compten amb aval d’AFIN SGR i reaval de Cersa, per un percentatge que supera, de mitjana, el 70% del risc viu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: