L’Institut Valencià de Cultura porta la dansa al Rialto amb la companyia CienfuegosDanza

L’Institut Valencià de Cultura porta la dansa al Teatre Rialto amb la companyia CienfuegosDanza i un dels seus títols més “rebels”, ‘aISLA2’, un espectacle de dansa contemporània i espanyola amb música en directe que es podrà veure del 28 d’abril a l’1 de maig.

A més, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, l’Institut Valencià de Cultura ofereix el divendres 29 d’abril una sessió gratuïta.

‘aISLA2’ sorgeix des de la necessitat de possibilitar un innovador disseny metodològic i artístic en què es conjuguen plantejaments diferents, com la rebel·lia, la violència o la identitat, amb la intenció d’una reformulació activa que segueix un ordre nou de les coses. Una articulació d’idees que dissenya plantejaments renovats en la recerca de nous significats. Sense escapar de nosaltres mateixos ens situem en espais desconeguts que ens possibiliten maneres i formes renovades.

“És l’ocasió de rebentar-se per dins per a recollir les restes i reformular-se novament abans de la ruptura següent” (Yoshua Cienfuegos. ‘aISLA2′). És un dels textos del mateix coreògraf que formen part d”aISLA2’ i recullen aquesta idea de rebel·lia, “d’alterar allò que equilibra”.

‘aISLA2’ és el resultat d’una investigació sobre noves metodologies virtuals per a la creació artística, a més del disseny i el desenvolupament d’una eina pròpia per a la composició coreogràfica. Projecta un plantejament ideològic i estètic després d’un recorregut de més de vint anys.

Yoshua Cienfuegos és l’autor i coreògraf d’aquest espectacle interpretat per Maynor Chaves, Laura García Carrasco, Ariadna Llussa, Carmen Coy i Enrique Arias i amb la música en directe de Giuliano Parisi i Vadzim Yukhnevich, col·laboradors habituals de la companyia.

Graduat en Art Dramàtic per l’ITAE, en Dansa Contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona i màster en AAEE per la URJC, Yoshua Cienfuegos és un creador i director consolidat de l’escena actual espanyola. Membre fundador de l’Acadèmia de les AAEE d’Espanya, lidera i coreografia des de l’any 1999 la companyia CienfuegosDanza, amb la qual ha creat fins ara més de 20 produccions de llarga duració, a més d’estrenar peces per a companyies destacades com la CND de Costa Rica, el BTGV, el BCTSM (Buenos aires), etc.

‘aISLA2’, que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, forma part del cicle de companyies valencianes programat aquest trimestre al Teatre Rialto de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: