La campanya electoral comença a l’UJI amb la presentació del programa d’Eva Alcón per a la reelecció com a rectora

La campanya electoral per a renovar el Rectorat i el Claustre de la Universitat Jaume I s’ha iniciat avui dimecres 27 d’abril amb la presentació de les distintes candidatures de professorat, estudiantat i personal d’administració i serveis i s’allargarà fins al 10 de maig. La votació, per primera vegada íntegrament electrònica, es realitzarà el dimecres 11 de maig entre les 9 i les 18 hores. Els resultats seran definitius el 18 de maig, després del període d’al·legacions.

Conflueixen en aquests comicis set candidatures col·lectives: Candidatura per l’UJI, +Més UJI, Un Pas Endavant, Professorat Precari al Claustre, Saó, Més Llibertat i Anem RITSI i cinc candidatures individuals.

Candidatura per l’UJI, que ha presentat avui el seu programa electoral, presenta l’única candidatura a Rectorat, la de l’actual rectora Eva Alcón, i es presenta en els col·lectius de PDI amb vinculació permanent i PDI no doctor.

Pel que fa a l’equip de govern, està format per Jesús Lancis, vicerector d’Investigació; Isabel García Izquierdo, vicerectora d’Estudis i Formació Permanent; Joaquín Beltrán, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat; Mamen Pastor, vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable; Eva Camacho, vicerectora de Relacions Internacionals; David Cabedo, vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica; Elsa González, vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat; Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura, Llengües i Societat; Vicent Cervera, vicerector d’Infraestructures i Sostenibilitat; Modesto Fabra, vicerector de Planificació Econòmica i Estratègica; Cristina Pauner, secretària general, i Francesc Esteve, delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la Direcció del Gabinet.

Amb el lema «Un impuls renovat i compartit per l’UJI», el programa contempla 144 mesures articulades en sis eixos estratègics: persones; formació i estudis; generació de coneixement, transferència i innovació; igualtat, responsabilitat social i compromís cultural i lingüístic; internacionalització, i governança, recursos i sostenibilitat. Segons ha destacat Eva Alcón, es tracta d’un programa que parteix de l’experiència de gestió i que també s’ha elaborat a partir d’una escolta activa de les necessitats de la comunitat universitària, atès que han accedit al document més de 600 persones i, a partir de les aportacions, s’han revisat 31 mesures i s’han afegit dues de noves.

La candidatura de +Més UJI al Claustre universitari en els col·lectius de PDI amb vinculació permanent, PDI no doctor i PAS, està avalada per l’experiència d’STEPV en els òrgans de negociació i en la seua capacitat organitzativa. El seu programa electoral defensa una universitat més participativa i més transparent en els debats al Claustre i, per extensió, en el Consell de Govern, que garantisca una bona informació a la comunitat universitària.

La candidatura d’Un Pas Endavant es presenta únicament en el col·lectiu del personal d’administració i serveis (PAS). El seu programa defensa la recuperació del poder adquisitiu dels funcionaris i els processos d’estabilització; la prevenció de l’assetjament moral i el desgast professional, així com la conciliació laboral, la recuperació de drets com el programa de vacances, les ajudes socials o el pla de pensions; demana la revisió de temes com el catàleg de funcions, les condicions de treball dels majors de 60 anys o la promoció interna i manifesta el seu compromís social i ambiental. L’equip té previst realitzar una presentació del seu programa electoral divendres 29 d’abril a les 13.30 hores a la sala de premsa de Rectorat.

Professorat Precari al Claustre integra en la seua candidatura per al col·lectiu de PDI no doctor a sis candidats i candidates.

En el col·lectiu de l’estudiantat s’han presentat tres candidatures: Saó, amb una llista de 28 candidats i candidates; Més llibertat amb 28 candidatures i Anem RITSI amb 2 candidats.

Les cinc candidatures individuals són: M. Mar Marcos López, Miguel Martínez Ramos (UJIxPlaneta), María Pilar Molés Julio i Ramón Cabello López en el col·lectiu de PDI amb vinculació permanent i Vicent Sales Barberá en el col·lectiu de PAS.

El cens per les eleccions a Rectorat i Claustre és de 15.962 persones: 625 corresponents al PDI doctor amb vinculació permanent; 1.090 de PDI no doctorat o sense vinculació permanent; 632 membres del personal d’administració i serveis, i 13.615 membres de l’estudiantat. El nombre de claustrals que cal elegir són 71 en el sector de PDI funcionari; 15 per la resta de PDI; 37 representants de l’estudiantat i 16 del personal d’administració i serveis.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: