L’Institut Juan Gil-Albert posa sobre la taula el debat sobre l’evolució de les tecnologies i la bretxa digital
L´Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una conferència sobre la bretxa digital causada per l´evolució de les tecnologies. La Casa Bardín acollirà demà aquesta proposta que anirà a càrrec del director de la càtedra de Transformació Digital de la Universitat d’Alacant, Faraó Llorens.
Llorens parlarà sobre les conseqüències de la ràpida evolució de les tecnologies de la informació i la seva implantació a la societat en tots els àmbits, tant en el professional com en el personal. “S’ha desenvolupat un món digital, complementari al món físic al qual estàvem acostumats i en què ens desembolicàvem amb facilitat”, ha explicat, alhora que ha manifestat que aquesta situació impedeix accedir a aquests serveis i interaccions socials a aquelles persones que per diferents causes no es desenvolupen amb facilitat en aquest món paral·lel.
Així mateix, el catedràtic ha afegit que es pot parlar de “diverses bretxes digitals”, d’accés, de connexió i de competència, que afecten de manera diferent col·lectius generacionals o territorials. I, en aquest sentit, Llorens proporcionarà demà algunes pautes imprescindibles per salvar aquestes diferències, com ara facilitar l’accés a la tecnologia i formar-ne l’ús. Però una altra, com ha puntualitzat, és dissenyar els nous productes i serveis tecnològics de forma inclusiva, perquè ja des de la posada en marxa no generin rebuig i exclusió.
Nascut a Alcoi, Llorens ha ocupat diferents càrrecs de direcció a la Universitat d’Alacant, és membre del grup de recerca Smart Learning i col·lider de l’equip GTI4U. Els seus treballs de recerca s’emmarquen als camps de la intel·ligència artificial, el disseny de videojocs i la gamificació, així com l’aplicació de les tecnologies digitals a l’educació, el govern de les TI i la transformació digital de les universitats. Compte amb una dilatada trajectòria vinculada a aquest camp i ha rebut nombrosos reconeixements per la seva tasca docent i de recerca.
A més, és vocal de la Comissió Assessora en Innovació Educativa de la Universitat Politècnica de Madrid i membre associat de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid. També és president d’AENUI (Associació d’Ensenyants Universitaris d’Informàtica), tresorer i membre del Consell General de SCIE (Societat Científica Informàtica d’Espanya) i col·legiat fundador del COIICV (Col·legi Oficial d’Enginyers d’Informàtica de la Comunitat Valenciana), entre d’altres càrrecs .
Informació i Foto: Diputació d’Alacant