La Diputació d’Alacant i Editorial Planeta lliuren el Premi Azorín en una gala que tindrà lloc el 2 de març a l’ADDA

La Diputació d’Alacant i Editorial Planeta celebraran el proper dijous 2 de març a les 19.00 hores la gala de lliurament del ‘Premi Azorín de Novel·la 2023’. En aquest acte, que acollirà la Sala Simfònica de l’ADDA, el jurat del certamen internacional donarà a conèixer l’obra guanyadora, dotada amb quaranta-cinc mil euros.

Aquest any s’han presentat 206 títols la procedència dels quals ha estat majoritàriament d’Espanya, amb 162 treballs, seguida de països d’Amèrica del Nord (4), Amèrica del Sud (2), Amèrica Central (2) i altres estats d’Europa (5) . Hi ha a més 31 originals sense procedència especificada.

Entre els treballs candidats establerts al nostre país destaquen les aportacions procedents de Madrid (33), Alacant (21), Barcelona (6) i València (12). També hi han participat autors de la Corunya (2), Araba (1), Albacete (2), Almeria (6), Astúries (3), Badajoz (1), Biscaia (1), Càceres (1), Cadis (3) , Cantàbria (3), Castelló (3), Ciudad Real (2), Còrdova (6), Gipuzkoa (2), Girona (2), Granada (3), Huelva (1), Jaén (4), Illes Balears ( 2) Illes Canàries (4), La Rioja (2), Lleó (1), Màlaga (5), Múrcia (6), Navarra (2), Palència (2), Pontevedra (2), Salamanca (1), Sevilla (7), Sòria (1), Tarragona (1), Terol (1), Toledo (3), Valladolid (1) i Saragossa (3).

El jurat del certamen està presidit per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura i Transparència, Julia Parra, i en formen part la directora d’Editorial Planeta, Belén López Celada; els escriptors Juan Eslava Galán, Luz Gabás i Reyes Calderón; acadèmic d’Arts Escèniques d’Espanya, Carlos Ferrer; l’escriptor i crític literari, Juan Ramón Torregrosa; i la secretària general de la Diputació d’Alacant, Amparo Koninckx Frasquet.

Invitacions

La Diputació posa a disposició del públic invitacions per assistir a la gala que es podran sol·licitar a partir de demà dimarts, 21 de febrer, enviant un correu a protocolo.adda@diputacionalicante.es. Els sol·licitants han d’indicar nom i cognom de les persones que hi assistiran, dos com a màxim per invitació. Els interessats rebran confirmació per ordre de recepció fins a completar l’aforament de la sala.

La cerimònia de lliurament del premi literari que concedeixen la Diputació dAlacant i Editorial Planeta podrà seguir-se de manera presencial i també a través de les xarxes socials. Com altres anys, s’ha creat l’etiqueta #Azorín2023 per poder veure la retransmissió de la gala a través de Twitter.

Acreditació de mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació poden acreditar-se per assistir a la gala de lliurament del Premi Azorín fins del dia 1 de març a les 14.00 hores, enviant un missatge al correu electrònic prensa@diputacionalicante.es. S’hi ha d’indicar el nom complet i mig, DNI i matrícula de vehicle.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: