L’Institut Juan Gil-Albert organitza una conferència al voltant de l’exposició de José Aparicio al MUBAG

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat al MUBAG una conferència sobre José Aparicio coincidint amb l’exposició temporal dedicada al pintor alacantí. L’acte, emmarcat al cicle ‘Descobreix una obra d’Art’, anirà a càrrec de la comissària, investigadora i directora de l’IAC, Pilar Tébar.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat “la bona acollida que ha tingut per part del públic alacantí la primera mostra dedicada a Aparicio, que es pot visitar al MUBAG fins al 2 d’octubre, una proposta única que ara es completa amb aquesta activitat per donar a conèixer aspectes inèdits de la seva biografia”.

Amb el títol ‘El pintor José Aparicio, d’Alacant a la cort de Ferran VII’, Tébar mostrarà la rellevància d’aquest destacat artista del neoclassicisme espanyol “que va ser relegat a l’oblit però que, després d’anys de recerca, ha tornat a la seva ciutat a a través d’una mostra que ofereix una nova visió de la seva trajectòria professional, convertint-se en un abans i un després en el reconeixement a la seva figura”, ha explicat la directora cultural del Gil-Albert.

Com ha detallat Pilar Tébar, la figura i obra de José Aparicio Inglada, (Alacant 1770 – Madrid 1938), va ser injuriada durant moltes dècades per la seva vinculació al monarca absolutista ia un dels períodes històrics més convulsos de la història d’Espanya, dels que va deixar constància en els seus enormes quadres laudatoris. La seva producció, de qualitat desigual, està moltes vegades dedicada a l’exaltació, la magnificació i la propaganda real i es tenen dades que, a la seva mort, alguns dels seus quadres estaven taxats a preus superiors a obres de Goya o Velázquez.

Tébar Martínez és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Madrid i compta amb cursos de Doctorat sobre “Art espanyol dels segles XVIII al XX i les seves relacions amb l’Art Europeu” realitzats a la mateixa universitat. És professora-tutora al Grau d’Història de l’Art de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), així com a gestora cultural, conservadora, investigadora i crítica d’art amb més de trenta anys d’experiència com a professional. Ha exercit com a presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA) fins a la seva incorporació com a directora cultural de l’Institut Juan Gil-Albert.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: