L’Institut Juan Gil-Albert dóna un lot de més de 350 llibres a la biblioteca de la Fundació Miguel Hernández

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha fet efectiva aquest matí la donació d’un lot de 357 llibres destinats a la biblioteca de la Fundació Cultural Miguel Hernández d’Oriola.

D’aquesta manera, es materialitza la sol·licitud de col·laboració que es va fer en el seu dia per enriquir els fons de la fundació hernandiana. El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, han presidit l’acte de lliurament al costat de el director de l’entitat oriolana, Aitor Larrabide, i la directora cultural de l’IAC, Pilar Tébar.

Tal com ha destacat Mazón, “la Diputació, fidel al seu compromís de treballar en pro de la cultura i de les nostres senyes d’identitat, ha fet un pas més amb la donació d’aquestes edicions, que promocionen als nostres autors i contribueixen a la divulgació de la producció editorial de l’Juan Gil-Albert “.

Per la seva banda, la diputada de Cultura ha assenyalat “la nostra predisposició a col·laborar amb la Fundació Cultural Miguel Hernández, en aquesta ocasió per augmentar els fons de la seva biblioteca amb una selecció d’obres destacades donades a través del Institut Gil-Albert que posem a disposició d’estudiosos i de el públic en general “.

El lot conté un exemplar de publicacions com Acords en l’Ànima (1984), El teatre de Miguel Hernández (Les tragèdies de patró entre el drama al·legòric i les peces bèl·liques) (1990), “Quevedo i Miguel Hernández” en el seu llibre Quevedo i la generació de l’27 (1992) i Gil-Albert des d’Alcoi. També s’han enviat diversos volums de la revista Canelobre dedicada a l’poeta oriolà, Miguel Hernández, el desafiament de l’escriptura. El procés de creació de la poesia hernandiana (2013) i de l’edició facsímil del gall crisi, així com de Miguel Hernández 1910-2010 i Miguel Hernández. Poeta al món, corresponents a la III i IV Congrés Internacional Oriola-Elx-Alacant, respectivament.

A més, el lliurament inclou diversos exemplars d’altres publicacions com L’univers poètic de Gil-Albert de Pedro García Cueto, Entre blaus (2001), Assajos literaris. Apunts sobre l’amor (2001) d’Antonio Gràcia, Nacre i escuma el Promontori blanc (2004) de Luis Berasaluce, Flamis Acribus Addictus (2005) de Sergio Oiarzabal, Encara que cobreixis el meu cos de cireres (2005) de Gràcia Iglesias, Cartes a Joan Gil-Albert. Epistolari selecte, Juan Gil-Albert. La memòria i el mite, Juan Gil-Albert. La possessió de l’ésser sense exigències (1986) de Manuel Valero Gómez, L’intravagant Juan Gil-Albert (2004), El culturalisme en la poesia de Juan Gil-Albert (1970) María Paz Moreno, o Concertar és amor de Joan Gil Albert (1961) d’Annick Allaigre-Duny.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: